Chacón, de complaent amb el règim cubà, a les ordres d’un anticastrista

L'exministra se'n va a la universitat d'Emilio Estefan i Andy García
Carme Chacón

L’exministra de Defensa, Carme Chacón, passarà de formar part d’un dels governs que més ha ajudat, per la via de subvencions, el règim cubà a estar sota les ordres d’un reconegut anticastrista, el rector del Miami Dade College (MDC), Eduardo J. Padrón.

El director, que ha estat el principal responsable de tramitar l’oferta laboral de Chacón, és un exiliat cubà que resideix des dels 15 anys als EUA. Segons publica el portal ‘vozpopuli’, Padrón té una relació estreta amb el moviment de la dissidència cubana, les ‘Damas de blanco’, un grup de dones sorgit espontàniament després de l’empresonament dels seus familiars a la coneguda com Primavera negra del 2003, quan la repressió castrista va detenir 75 opositors al règim.

L’MDC, número 769 del rànquing de millors universitats nord-americanes, és una universitat pública de Florida amb més de 175.000 estudiants. El ‘college’ més gran dels EUA. Segons consta a la web ‘teinteresa‘, el col·legi es va fundar el 1959 per acollir part dels milers de refugiats cubans que fugien de la Revolució liderada per Fidel Castro.

Per les aules del centre educatiu han passat polítics i celebritats hispanes com el president del City National Bank de Florida, Jorge González, el músic Emilio Estefan i els actors Andy García i Sylvester Stallone.

El 70% dels alumnes d’aquesta universitat són bilingües i procedeixen de famílies llatinoamericanes que han emigrat als EUA.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari