Els dies comptats del militant del PP que presideix el TC 

El ple del Constitucional decidirà si aparta Pérez de los Cobos davant l'allau de recusacions per la seva militància al Partit Popular
Pérez de los Cobos, president del TC
Pérez de los Cobos, president del TC

Un ple extraordinari del Tribunal Constitucional (TC) estudiarà si aparta el seu president, Francisco Pérez de los Cobos, davant l’allau de recusacions rebudes per haver estat militant del PP entre 2008 i 2011, una militància que fins i tot va mantenir quan ja era magistrat de l’alt tribunal. Es preveuen una cinquantena de recusacions contra Pérez de los Cobos, tot i que de moment tan sols han arribat 24 peticions de la Generalitat i 7 del Parlament que, davant la previsible parcialitat del màxim representant del TC, s’apressen per evitar que intervingui en els litigis oberts que afecten lleis catalanes.

 

Segons ha informat la Cadena Ser, la vicepresidenta del TC, Adela Asua Batarrita, podria convocar un ple monogràfic, durant la primera setmana de setembre, per estudiar les recusacions presentades per la Generalitat i el Parlament, a les quals s’han d’afegir altres de comunitats com Andalusia i Astúries, encara no presentades. Les peticions consideren que Pérez de los Cobos no pot ser imparcial pel seu passat polític.

 

I és que fins i tot el PP s’ha adonat que la designació de De los Cobos, produïda fa dos mesos, ha estat un error. L’entorn de Mariano Rajoy està convençut que hauria d’abandonar el càrrec i confien que el mateix magistrat presenti la renúncia durant el mes de setembre.

 

Els jutges tenen prohibit per llei formar part de cap partit polític o sindicat, tal com ho estableix un article de la Llei Orgànica del Poder Judicial. La pròpia Constitució Espanyola també apunta en l’article 127 que els jutges, magistrats i fiscals, mentre estiguin en actiu, “no podran ocupar altres càrrecs públics, ni pertànyer a partits polítics o sindicats”.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari