Chacón ensenya les cartes

L'exdiputada socialista fuig un any als EUA amb crítiques a Rubalcaba per preparar el tercer assalt a la direcció del PSOE
Chacón
Chacón

Va decidir no presentar-se a les primàries del PSOE del 2011 i estalviar-se la desfeta electoral. Va perdre amb Rubalcaba per només 22 vots tot i comptar amb el suport dels barons andalusos. I ara, Carme Chacón marxa un any als EUA per donar classes a la universitat, però amb “bitllet de tornada” per preparar el tercer assalt a la direcció dels socialistes espanyols.

L’anunci d’aquest dijous, just després de deixar l’acta de diputada al Congrés, ha vingut acompanyat d’un missatge clar a l’actual direcció. “Fa un any i mig vaig presentar un projecte de renovació política i regeneracional, i crec que aquest projecte segueix vigent perquè al meu partit han de passar coses el més aviat possible“.

Un encàrrec per a l’equip de Rubalcaba que coincideix amb la renuncia d’un dels pesos pesants del socialisme, José Antonio Griñán, després del cas dels ERE que ha esquitxat la Junta.

Durant aquesta legislatura, com a diputada rasa, Chacón s’ha mantingut el més allunyada que ha pogut del socialisme espanyol i català. Sense aparèixer als mitjans i sense deixar-se veure en actes públics. Sense erosionar la seva imatge ni vincular-la a l’actual moment de descrèdit que viu la política.

Quan el procés de renovació (del PSOE) s’obri “hi seré activament” però “el dorsal el decidiran els meus companys”. La dirigent s’ha acomiadat amb una altra crítica a la direcció socialista pels tempos que maneguen per impulsar el procés de primàries que esculli candidat per l’assalt a la Moncloa. Un procés que no s’iniciaria fins a final de 2014, quan la ‘professora’ acabi el curs i torni per plantar cara, per tercer cop, a l’equip de Rubalcaba.

Driblatge al guirigall del PSC
Chacón, que forma part de la federació socialista del Baix Llobregat ha driblat l’actual reguitzell de crítiques creuades entre la direcció dels socialistes catalans. Han tancat files amb l’equip de Pere Navarro i ha defensat el projecte d’una Catalunya integrada en una Espanya federal.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari