Xoc frontal entre el Síndic i CiU per l’informe sobre malnutrició infantil

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, compareix al Parlament per demanar al Govern que combati el problema "real" de la malnutrició infantil
Ribó
Ribó

L’informe presentat pel Síndic de Greuges de Catalunya sobre malnutrició infantil a Catalunya segueix portant cua i aixecant polèmica. Aquest dijous el Síndic, Rafael Ribó, ha comparegut a la Diputació Permanent del Parlament per explicar el contingut de l’informe als grups parlamentaris. Ribó ha demanat al Govern que faci front a un “problema real” com és la malnutrició infantil i ha discrepat amb la valoració feta per CiU del seu informe.

 

El Síndic de Greuges ha xocat frontalment amb la diputada de CiU, Meritxell Borràs, per la interpretació que ha fet de l’informe presentat el passat 5 d’agost. La representant de la federació nacionalista ha desqualificat el Síndic afirmant que ha creat “alarmisme i demagògia” al voltant de les xifres que reflexa l’informe i ha defensat l’actuació del Govern d’Artur Mas respecte la malnutrició. 

 

Rafael Ribó ha dit sobre la malnutrició infantil que estem davant  d’un “problema social, polític i econòmic” de Catalunya i ha recordat que l’informe conté 33 propostes concretes per lluitar contra aquesta problemàtica i ha emplaçat a l’executiu a posar-hi remei. Ribó ha lamentat la intervenció de la diputada de CiU, i ha manifestat la seva sorpresa perquè fins ara no havia sentit aquesta interpretació per part del Govern ni de les conselleria de Benestar Social i Família

 

Un dels elements de controvèrsia entre Ribó i la diputada convergent ha estat la valoració feta per la Societat Catalana de Pediatria (SCP), que en boca del seu president Ferran Moraga va lamentar que l’informe s’hagués fet sense parlar amb ells. El Síndic ha puntualitzat que van trucar-los per comptar amb la seva participació i ha afirmat que la resposta dels pediatres va ser que era “època de vacances” i que parlarien el setembre. Des de CiU s’han aferrat a la crítica de l’informe feta per la SCP, considerant que ja han replicat amb contundència el seu contingut i les “dades aberrants” de l’informe, segons ha dit Borràs.

 

Els partits de l’oposició han lamentat en les seves intervencions que no sigui el Govern qui comparegui per parlar sobre la malnutrició infantil, i han criticat la pinça feta per CiU i ERC per vetar les compareixences del conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell; la consellera de Benestar Social i Familia, Neus Munté, i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau. El diputat dels republicans, Pere Bosch, ha apuntat que el seu partit demanarà la compareixença del conseller de Salut, Boi Ruiz.

 

De la seva banda, el Partit Popular (PP) i Ciutadans (C’s) han coincidit a demanar a l’executiu de CiU que deixi de subvencionar entitats com Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i actes com la Via Catalana, per destinar els diners a la infància malnodrida.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari