Quina informació ha demanat el govern espanyol a Facebook?

La xarxa social ha fet públic un informe on detalla les sol·licituds governamentals d'informació personal dels usuaris
facebook
facebook

Facebook ha fet públic per primera vegada el ‘Global Government Requests Report’, que detalla les sol·licituds d’informació personal que governs de tot el món han fet a la xarxa social creada per Mark Zuckerberg. Segons aquest informe, l’executiu espanyol ha emès, durant el primer semestre del 2013, 479 sol·licituds d’informació relacionades amb 715 perfils. En el 51% dels casos, Facebook ha revelat al Govern de Mariano Rajoy la informació sol·licitada.

 

L’informe assenyala que els governs realitzen aquestes sol·licituds dins d’investigacions oficials que poden estar relacionades amb casos criminals. La petició pot anar des de les dades bàsiques de l’usuari fins a les adreces IP o el contingut publicat al perfil.

 

Espanya és el vuitè govern mundial en el rànquing de països amb més sol·licituds d’informació a Facebook. La llista l’encapçalen els Estats Units, amb prop de 12.000 peticions referides a uns 20.000 usuaris, seguida de l’Índia (3.245 sol·licituds), el Regne Unit (1.975), Itàlia (1.705), França (1.547) i el Brasil (715).

 

“La transparència i la confiança són valors bàsics en Facebook i ens esforcem en aplicar-los en tots els aspectes dels nostres serveis, inclòs el plantejament per respondre a les sol·licituds de dades per part dels governs”, ha defensat en l’informe el director jurídic de Facebook, Colin Stretch.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari