Nadal i Tura critiquen el projecte del PSC

El líder dels socialistes gironins considera que des de l'arribada de Pere Navarro el partit ha perdut el nord
Quim Nadal
Quim Nadal

El president del PSC de Girona i líder dels socialistes catalans al Parlament a la passada legislatura, Joaquim Nadal, ha publicat un article d’opinió al diari El Punt-Avui en el qual critica la línea empresa pel seu partit des de l’arribada de Pere Navarro a la primera secretaria del partit. Segons Nadal, “el PSC no ha reaccionat davant la situació” del desplaçament de la societat catalana “cap a noves majories socials, per primera vegada obertament orientades al sobiranisme”.

Malgrat no citar Navarro, Nadal defensa la trajectòria del seu partit i només critica la seva gestió des que l’exalcalde de Terrassa lidera el PSC. Per a Nadal el problema és que els socialistes, per por a perdre “les bases electorals més directament lligades a la tradició del socialisme espanyol ha començat a perdre per molts altres costats”.

“El problema, doncs, és que quan ha arribat l’hora de la veritat i ha calgut triar, el PSC massa sovint s’ha equivocat en la tria, decantant per un posicionament conservador, cautelós, per no trencar. I fins i tot quan finalment, en algun moment, ha decidit trencar, ho ha fet a mitges i amb un moviment en fals que li ha generat més desgast que reconeixement”, assegura Nadal, qui lamenta que el seu partit hagi estat tebi en la resposta a polítiques contràries a l’autonomia de Catalunya, com la llei de governs locals espanyola o les mesures educatives i culturals aprovades del ministre Wert, segons diu el propi Nadal, “per no semblar escolanets de CiU”.

Nadal ha protagonitzat aquests darrers dies una polèmica interna dins del PSC davant la seva decisió personal de encapçalar el pacte gironí pel dret a decidir, davant la qual cosa Pere Navarro li va demanar, sense esmentar-lo, que no caigui en la temptació dels elogis de CiU; paraules que Nadal va respondre en declaracions a EL TRIANGLE qualificant “d’impertinent” el primer secretari dels socialistes catalans.

L’article publicat per Joaquim Nadal finalitza amb una dura reflexió: “crec que l’obertura a favor del dret a decidir propiciava un espai al socialisme català que podia ajudar-lo a ressituar-se. Temo que les coses no aniran per aquí.”

 

Tura acusa el PSC de voler fer fora els crítics
També aquest dissabte, una altra exconsellera socialista del tripartit, Montserrat Tura, ha publicat un article crític amb Pere Navarro, en què assegura que en les últimes setmanes l’executiva del PSC ha convidat a anar-se’n als que difereixen de la línia ideològica que ha assumit la direcció del partit.

 

“És un partit que ha reclamat l’emancipació nacional i que ara, en alguns dels seus gestos, no reconec i que a vegades em costa reconèixer-me a mi”, assegura Tura en l’article titulat “Intoleràncies?” i que s’ha publicat a El Periódico.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari