Les optimistes previsions de Montoro costen 14.000 milions

El Govern recorre a crèdits per compensar el desfasament pressupostari d'aquest any
Ministre Montoro
Ministre Montoro

Cristóbal Montoro va augurar una caiguda del PIB del 0,5% per al 2013, però la seva optimista previsió ha provocat importants problemes financers al Govern espanyol, que ha hagut de recórrer a generar més deute públic per compensar la diferència respecte a l’1,3% que finalment ha caigut el macroindicador econòmic.

Els Pressupostos Generals de l’Estat es van redactar amb la previsió d’una caiguda del 0,5%, per la qual cosa s’ha hagut de demanar crèdits per compensar els 14.000 milions d’euros de desviament, segons informa El Economista. El Ministre d’Hisenda i Administració Públiques s’ha vist obligar a rectificar uns pressupostos en els quals s’esperava que la taxa d’atur estigués per sota del 25%, malgrat que la majoria d’experts apuntaven de manera diferent.

Les dificultats econòmiques del Govern espanyol per afrontar pagaments estan sent constants en el que portem d’any i s’ha recorregut contínuament al fons per a contingències que recull els pressupostos i que aquest any estava dotat amb 2.535 milions d’euros. Amb encara quatre mesos per davant abans d’acabar l’any, no es descarta que l’executiu hagi de recórrer al fons de pensions.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari