El vincle entre Partal i la XAL, als tribunals

Alguns treballadors acomiadats per l'ens de la Diputació reclamen que es faci públic el contracte del director de Vilaweb
Vicent Partal
Vicent Partal

Alguns dels treballadors que han estat acomiadats per la Xarxa Audiovisual Local (XAL) reclamaran per via judicial a la Diputació de Barcelona, propietària de l’ens, que es faci públic el contracte signat amb la productora Partal, Maresma & Associats, SL, propietat del director de Vilaweb, Vicent Partal. El periodista emet el programa de ràdio ‘L’internauta’ a emissores de la XAL, segons han explicat a EL TRIANGLE fonts coneixedores del cas.

Després que EL TRIANGLE informés dimecres que el PSC preguntaria pel contracte de Partal amb l’ens de la Diputació, el director de Vilaweb va afirmar a la xarxa social Twitter que ni ell ni el seu mitjà cobren un sol euro de la XAL per fer ‘L’Internauta’.

Aquesta explicació no ha convençut els treballadors acomiadats, que asseguren: “Si això fos així, qui quedaria en evidència seria el conseller delegat de la XAL, Francesc Pena, per regalar espais a l’emissora pública que dirigeix”.

Els treballadors acomiadats han destacat que la XAL ja tenia un programa dedicat a ciència i tecnologia que incloïa informacions relacionades amb Internet, i que va ser eliminat de la graella poc després de l’arribada de Partal a l’emissora.

També serà reclamat pels antics treballadors de la XAL el contracte de Vicent Sanchis, director del programa “Al cap del dia”, produït per la XAL i emès per les seves televisions locals associades.

“Els advocats que representen aquests treballadors i els partits polítics de l’oposició a la Diputació de Barcelona demanaran que es facin públics ja els continguts dels contractes signats per Partal, Sanchis i Pena”, diuen.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari