Morenés: “Les retallades militars han de tenir un final”

El ministre de Defensa assegura que l'exèrcit espanyol està en operacions que requereixen "un plus pressupostari"
Pedro Morenés
Pedro Morenés

El ministre de Defensa, Pedro Morenés, ha assegurat que l’exèrcit espanyol fa un “esforç extraordinari de reorganització i redefinició” de les seves estructures des del 2008 per afrontar les disminucions de pressupost però ha advertit que això “ha de tenir un final i estic segur que el president ho té molt clar”. Morenés ha fet aquesta afirmació en una entrevista que publica ‘La Razón’ aquest dijous, on ha assegurat que el llançament de blocs de formigó al mar fet pel govern gibraltareny “és una agressió a Espanya i Europa”.

 

Sobre el conflicte entre Espanya i Gibraltar, Morenés ha sorprès afirmant que es tracta d’una “cortina de fum” del govern del Regne Unit “per amagar el que passa allà”. “Gibraltar és un paradís fiscal on es realitzen activitats de dubtosa regularitat”. Sorprèn perquè aquest és precisament l’argument amb què s’acusa l’executiu espanyol de l’esclat del conflicte, per amagar els casos de corrupció que esquitxen el Partit Popular.

 

El ministre de Defensa, empresari armamentista fins que es va incorporar al govern de Mariano Rajoy al 2011, ha destacat que les Forces Armades “comparteixen l’esforç que fan la resta d’espanyols però està dins d’uns límits difícils de sobrepassar”. El ministre espanyol de la guerra considera “preocupant” que les retallades afectin “l’ensinistrament de les forces armades” i adverteix que Espanya està “en operacions internacionals que requereixen un plus pressupostari”.

 

Respecte al deute de 29.000 milions que arrossega l’Estat pels successius programes d’armament, Morenés ha assegurat que s’estan renegociant aquests programes per “atendre les necessitats de la nostra indústria, dotar les Forces Armades dels sistemes que necessiten i no detreure més recursos”.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari