La maledicció dels premis Príncep d’Astúries

La polèmica persegueix als últims guanyadors de la categoria d'esports
Santiago_Calatrava
Santiago_Calatrava

Yelena Isinbayeva s’ha retirat per la porta gran de l’atletisme, aconseguint el seu tercer mundial de Salt de Perxa, però ha espatllat el seu comiat amb unes declaracions homòfobes. L’atleta russa s’ha posicionat en la mateixa línia que la majoria dels seus compatriotes i ha criticat les unions de persones del mateix sexe.

Isinbayeva ha declarat en la roda de premsa posterior a la seva victòria en el Mundial celebrat a Moscou que “els russos ens considerem gent normal, estàndard; simplement vivim els nois amb noies i les noies amb nois. Ve de la nostra història. Espero que aquest problema no arruïni els nostres Jocs de Sochi”.

L’atleta russa, reconeguda amb el premi Príncep d’Astúries de l’Esport de 2009, ha afegit que no té res contra els homosexuals, doncs “són les seves vides i les seves decisions. Del que estem en contra és de l’exhibicionisme al nostre país i, en aquest cas, jo dono el meu suport al nostre Govern”.

Les declaracions de l’atleta han aixecat molta polèmica, per tractar-se d’una reconeguda i respectada atleta, que també ha criticat a altres atletes que han recolzat els drets de les persones homosexuals a Rússia, com l’atleta sueca Emma Green, que es va classificar per a la final de salt d’altura amb les ungles pintades amb els colors de l’arc de Sant Martí, que representa al col·lectiu de gais i lesbianes.

Aquesta polèmica s’uneix a la de Lance Armstrong, guanyador del Príncep d’Astúries de l’Esport en 2000, premi que encara conserva, malgrat que s’ha destapat un sofisticat programa de dopatge professionalitzat que el va ajudar a aconseguir els seus èxits esportius, que ja li han estat derogats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides