Culpen un espanyol d’un dels majors escàndols financers dels EUA

L'FBI creu que Javier Martín-Artajo va ordenar falsificar unes pèrdues de 6.200 milions de dòlars.
evo morales
evo morales

L’FBI ha detingut l’espanyol Javier Martín-Artajo, a qui responsabilitzen de les multimilionàries pèrdues del banc nord-americà JP Morgan en 2012, després d’una operació fallida que va tenir un impacte negatiu en els comptes de l’entitat de 6.200 milions de dòlars (gairebé 4.600 milions d’euros al canvi actual).

En un primer moment, les autoritats nord-americanes van culpar l’operador francès Bruno Iksil, però finalment no s’han presentat càrrecs contra ell i si contra el seu superior, l’espanyol Martín-Artajo, a qui les investigacions assenyalen com qui hauria donat les ordres per amagar les pèrdues.

Per això, Martín-Artajo està acusat de conspiració per falsejar els comptes i registres, comissió de frau i falsificació dels registres davant la Comissió de Valors d’EUA (SEC), que li podrien suposar fins a 65 anys de presó i una milionària multa. El cas, destapat en 2012, va revelar una important falta de control intern dins d’un dels principals bancs nord-americans.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides