Rigau, objectiu dels ‘escraches’ en defensa de l’ensenyament públic

La primera marxa per l'educació pública començarà amb una protesta al domicili de la consellera
Irene Rigau
Irene Rigau

L’Assemblea Groga, que defensa l’educació pública, ha convocat per al proper 24 d’agost una marxa reivindicativa que començarà a la residència de la Consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, a Ribes de Freser, on faran un ‘escrache’.

La marxa constarà de vuit etapes i finalitzarà el dia 31 a Barcelona. Aquest és el primer cop que les mobilitzacions contra les retallades a l’ensenyament –des de les llars d’infants a l’escola, els instituts i les universitats- es celebren també a l’estiu, segons el Diari de Girona. La mobilització s’iniciarà el 24 d’agost a les 10:30 davant l’estació de Renfe de Ribes de Freser. Des d’allà marxaran fins al domicili de la consellera i després es dirigiran a Ripoll.

Durant vuit dies marxaran una mitjana de sis hores diàries fins a arribar a Barcelona, on finalitza la protesta. Els organitzadors pretenen “millorar la coordinació territorial del moviment per l’educació pública, de bressol fins a universitat, i reivindicar una educació pública, lliure de retallades i de precarització, pública, inclusiva, laica i en català”. Els manifestants aniran organitzant xerrades i activitats a les poblacions per on transcorrerà la protesta.

Aquest serà el tercer ‘escrache’ que es realitza al domicili de la consellera d’ensenyament en els darrers quatre mesos. Prèviament es van fer protestes contra el tancament de l’escola de Can Montllor de Terrassa i pel decret de plantilles per part de l’assemblea de professors interins. En cap dels dos casos, la consellera va coincidir amb els manifestants.

(Visited 31 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari