Cascos i Arenas perden la memòria

Els exsecretaris generals del PP, Francisco Álvarez-Cascos i Javier Arenas, han negat saber res de sobresous i de finançament il·legal
Cascos
Cascos

Els exsecretaris generals del Partit Popular (PP), Javier Arenas i Francisco Álvarez-Cascos, han negat saber res de cap comptabilitat B ni de finançament il·legal del partit conservador durant la seva època. Tots dos han declarat aquest dimarts com a testimonis del cas Bárcenas davant el jutge Pablo Ruz, a l’Audiència Nacional espanyola.

 

En les seves declaracions judicials han reconegut que no hi havia cap mecanisme de control dins del PP per controlar les donacions que rebia la formació política, i han negat haver rebut sobresous en diners negre i donacions anònimes per part d’empreses contractistes. Tots dos han descarregat la responsabilitat en la gestió de l’exgerent i tresorer del partit, Álvaro Lapuerta. Arenas i Cascos han afirmat que tots els diners que han rebut del PP són els que estan declarats en les seves declaracions de renda.

 

Unes afirmacions que arriben després que Luis Bárcenas hagi senyalat a Cascos com la persona responsable de generalitzar els sobresous en B. Segons l’extresorer del PP, Álvarez-Cascos va seguir cobrant en negre després de ser secretari general del partit entre 1989 i 1999, i apareix en la comptabilitat de Bárcenas com a beneficiari de sobresous amb un total de 412.390 euros. Uns diners que hauria continuat rebent durant l’etapa en què fou ministre de Foment, el que suposaria vulnerar la Llei d’incompatibilitats.

 

I pel que fa a Javier Arenas, Bárcenas en la seva declaració judicial el va acusar de rebre diversos sobres i de conèixer la comptabilitat B del PP. Arenas, que va ser secretari general del partit entre 1999 i 2002, també hauria tingut un paper central en dues reunions celebrades a la seu del PP per tractar el tema dels sobresous. La primera reunió, segons l’extresorer, s’hauria celebrat el març de 2010 amb la presència de Rajoy, l’esmentat Arenas, Bárcenas i la seva dona, Rosalía Iglesias. Javier Arenas ha reconegut haver assistit a aquesta reunió, però ho ha fet per dir que no recorda res del que es va parlar en aquella trobada.

 

De les declaracions d’aquest dimarts, cal destacar que l’actual gerent del PP, Cristóbal Páez, ha admès davant el jutge Ruz haver cobrat en negre 12.000 euros, en dos pagaments de 6.000 euros. Amb aquest reconeixement donaria validesa als papers de Bárcenas perquè ja sortia el seu nom com a perceptor d’aquest sobresou en B.

 

Aquest dimecres és el torn de la secretaria general del PP, Maria Dolores de Cospedal, que ha estat citada a declarar com a testimoni per aquest cas que tants maldecaps provoca a la formació que lidera Mariano Rajoy.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides