La renovació de la Junta

La primera missió de Susana Díaz serà renovar el seu equip de govern. Un cop eliminades les ombres dels ERO, la preparació d'unes eleccions anticipades serà el pas següent
San Telmo
San Telmo

La instrucció del cas dels ERO ha provocat finalment la sortida de José Antonio Griñán de la presidència de la Junta d’Andalusia. La seva substituta, Susana Díaz, assumirà el càrrec després de les vacances, amb la missió de renovar l’Executiu mantenint l’aliança amb Esquerra Unida. Díaz, que és una de les principals artífexs del bipartit andalús, ha anunciat que mantindrà el pacte. Per això, una de les condicions d’IU és que no hi hagi imputats al Govern.

Així, la sortida de Griñán no serà l’única. El PSOE també vol evitar qualsevol implicació d’alts càrrecs amb el cas dels ERO, de manera que renovarà els consellers assenyalats en la instrucció de la magistrada Mercedes Alaya. Posats a canviar de govern, es tracta de deixar al PP sense el seu principal –i pràcticament únic– argument d’oposició durant l’actual legislatura. A més, Díaz vol formar un executiu de la seva màxima confiança i aprofundir en el relleu generacional que ella representa, tot i ser conscient que també ha d’evitar una ruptura amb la vella guàrdia.

 

Més informació a l’edició en paper d’EL TRIANGLE d’aquesta setmana

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides