El Tribunal Suprem desautoritza els jutges i els fiscals de Palma

De què serveix lluitar contra la corrupció si després el Tribunal Suprem es mostra molt benevolent amb els polítics que han estat enxampats 'in fraganti'?
Tribunal Suprem
Tribunal Suprem

L’Audiència de Palma s’ha convertit en l’epicentre de la lluita judicial contra la corrupció a Espanya. Gràcies a la gran tasca de magistrats com José Castro i fiscals com Pedro Horrach, la impunitat de la classe política ha quedat enterrada. Però el que es descobreix i es condemna a Palma, després es tapa i s’absol a Madrid.

 

Ho acabem de comprovar amb la substancial reducció de la condemna que la Sala Segona del Tribunal Suprem ha aplicat a l’expresident de les Illes Balears i exministre de Medi Ambient, Jaume Matas, en una de les peces separades del cas Palma Arena. Va sortir de l’Audiència de Palma amb una pena de sis anys de presó pels seus tripijocs amb el periodista Antonio Alemany (tràfic d’influències, malversació, prevaricació, falsedat en document públic i frau a l’Administració) i a Madrid se l’hi han rebaixat a dos anys amb la qual cosa eludeix, de moment, l’ingrés a la presó.

 

Però el que en realitat s’està dirimint en aquest pols entre l’Audiència de Palma i el Tribunal Suprem és la resolució final que tindrà el sumari de més morbo i transcendència que actualment instrueix el magistrat José Castro, el cas Nóos. Iniciat com a peça separada del cas Palma Arena, l’escàndol té en primer pla Iñaki Urdangarin, el seu exsoci Diego Torres i a les dones de tots dos.

 

MÉS INFORMACIÓ A LA VERSIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides