La lluita de David contra Goliat

La multinacional britànica Price Waterhouse Coopers té un paper rellevant en els acomiadaments als mitjans de comunicació
Sense títol
Sense títol

Price Waterhouse Coopers (PwC) és la principal companyia de consultoria del món. Té 180.000 empleats, opera en 158 països i l’any passat va assolir una facturació global superior als 30.000 milions de dòlars. És una de les anomenades ‘big four’, les quatre multinacionals que dominen l’estratègic sector de l’assessorament a les grans corporacions financeres i industrials, juntament amb Deloitte (vegeu EL TRIANGLE en paper número 1120), Ernst & Young i KPMG.

 

El soci director PwC a Barcelona és Xavier Brossa, membre del Cercle d’Economia i un dels fundadors de l’associació empresarial sobiranista FemCat. A l’organigrama de la filial catalana de la multinacional hi figura, des del gener de 2011, Joaquim Triadú, exconseller de la Presidència de la Generalitat amb Jordi Pujol, com a responsable de l’àrea del sector públic. Entre els clients de PwC Espanya hi ha la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), titular de les emissores públiques TV3 i Catalunya Ràdio, que tenen una plantilla de 2.530 treballadors.

 

L’any passat, la CCMA va encarregar a PwC una revisió del pla estratègic, pel qual va rebre uns honoraris de 150.000 euros. Entre altres polèmiques mesures aquest informe conclou que cal una substancial reducció de la plantilla dels mitjans públics de la Generalitat. El passat 12 de juny, el consell d’administració de la CCMA, presidit pel valencià Brauli Duart, va formalitzar la presentació de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO). Els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio ja van expressar la seva preocupació pel paper de PwC

 

De fet, els empleats acomiadats de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), l’ens que aplega Canal 9 i Ràdio 9, encara recorden la feina bruta que ja va fer la consultora PwC quan, a canvi d’una minuta de 180.000 euros, va planificar i executar fa un any l’ERO de 1.100 treballadors dels 1.600 que tenia la plantilla de Canal 9.

 

MÉS INFORMACIÓ A LA VERSIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari