ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
16-07-2012
El Govern de Fabra liquida Canal 9 acomiadant el 76% de la plantilla 
-
Presentarà un ERO per fer fora 1.295 persones. Desenes de treballadors s'han mobilitzat i han impedit l'emissió de l'informatiu del migdia de la cadena pública fins que la policia els ha fet fora del plató
Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), l’ens que aplega Canal 9 i Ràdio 9, entre d’altres mitjans, està a punt de ser liquidat de facto pel Govern autonòmic que presideix Alberto Fabra. La Intersindical Valenciana ha confirmat que aquest dimecres la direcció de l’ens presentarà un expedient de regulació d’ocupació (ERO) per acomiadar 1.295 persones, el 76% de l’actual plantilla. 994 dels acomiadaments correspondran a la televisió, 103 a la ràdio i 199 a la resta de l’ens. Amb poc més de 400 treballadors, sembla evident que la futura RTVV ho tindrà ben complicat per oferir uns continguts de qualitat i, sobretot, per actuar com a servei públic. La voluntat privatitzadora del PP és clara en una mesura que ja ha provocat les crítiques de l’oposició i les primeres mobilitzacions sindicals.

Membres de la plantilla han ocupat el plató d’informatius aquest dilluns i han impedit la normal emissió de l’informatiu del migdia de Canal 9, denunciant que la cadena no ha volgut parlar de l’ERO que l’afecta i que, en comptes d’això, ha optat per emetre un documental. Durant una estona, però, qui sintonitzava Canal 9 topava amb una pantalla en negre, com a conseqüència de la mobilització dels empleats, que ha estat encapçalada per la Intersindical. Fonts del mateix sindicat asseguren que la Policia Nacional ha entrat al plató per fer-los fora i "garantitzar" l'emissió de la cadena. Diverses patrulles s'han situat a l'entrada del plató per impedir que els treballadors tornin a tallar la senyal programada.

La coordinadora d’EUPV, Marga Sanz, ha acusat el Govern de Fabra de donar la “punyalada definitiva” a RTVV amb l’anunci de l’ERO. “Es confirma la tragèdia i un drama que els directius de la casa han vingut allargant durant un any i mig”, ha afegit la dirigent d’esquerres, per a qui els treballadors “estan sent víctimes del robatori, el saqueig i l’espoliació” per part dels directius de l’ens. Anys d’amiguisme, excessos, irregularitats i mala gestió, amb nombrosos escàndols de corrupció, acabaran amb més de 1.000 persones al carrer.

L’últim episodi que marca la gestió del PP a RTVV va ser l’aprovació la setmana passada de la nova llei del seu Estatut, que permet la fusió de les empreses de ràdio i televisió, l’adopció d’un contracte programa on es permetran franges de programació privada i l’elecció del director i el consell d’administració per majoria a les Corts, de manera que el PP en solitari podrà escollir tota la cúpula directiva. PSPV, Compromís i EUPV van denunciar que el servei públic queda retallat amb la nova llei i que l’ús del català probablement minvarà.  
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: