Radiografia parlamentària de la CUP

La formació fa pública la relació d'ingressos i despeses relacionades amb la Cambra legislativa
David Fernández, diputat de la CUP
David Fernández, diputat de la CUP

Un parell de dies després que el Govern anunciés la web de la transparència, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha fet pública la relació d’ingressos i despeses parlamentàries en el temps que va de legislatura. Els tres diputats han complert la promesa electoral de fixar-se un topall que, a principi de legislatura era de 1.600 i posteriorment es van rebaixar a 1.400. Ara, tant els parlamentaris com el personal que treballa per a la formació cobra entre 1.400 i 1.680 euros al mes, “segons necessitats socioeconòmiques“.

Dels tres representants cupaires a l’hemicicle, David Fernández és qui més ingressos rep, 75.500 euros nets anuals, entre l’assignació com a portaveu, de 47.500 euros, i les dietes de desplaçament per residir en un municipi que està entre 81 i 190 quilòmetres del Parlament, 28.000 euros.

Quim Arrufat cobra gairebé 58.000 euros nets anuals, entre l’assignació com a portaveu de comissió, 31.700 euros i les dietes per desplaçament, per residència fins a 80 quilòmetres de la capital, de 26.000 euros.

Georgina Rieradevall va guanyar 26.000 euros en els cinc mesos que va ser diputada, i la seva substituta, Isabel Vallet, du ingressats 33.000 euros en set mesos.

De les quanties totals, els diputats van acordar abans d’entrar a treballar a la Cambra legislativa una remuneració de 24.000 euros, sumant el sou i les dietes. La resta, la donen al partit. De manera que la CUP rebrà gairebé 120.000 euros de les nòmines dels seus parlamentaris.

A l’apartat de despeses, la formació hi té anotat un muntant de 64.600 euros en concepte de nòmines pagades al “personal alliberat”. Les tres persones que treballen per a la CUP també cobren entre 1.400 i 1.680 euros nets al mes.

Entre els ingressos hi sumen la subvenció anual fixa de gairebé mig milió d’euros que reben de la Cambra. També detallen les quanties de la resta de grups: C’s, 1,1 milions d’euros; ICV-EUiA, 1,5ME; PPC, 2,3ME; PSC, 2,3ME; ERC, 2,5ME i CiU, 5,5ME.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari