El cas Ester Quintana: l’estratègia de la confusió

El jutge del cas Quintana cita a declarar aquest dijous com a testimonis al caporal i a l'escopter davant la confusió generada per les contradiccions entre els agents i el sotsinspector
Brimo
Brimo

L’estratègia de la confusió. Aquesta és l’estratègia judicial que estarien seguint els mossos d’esquadra implicats en el cas d’Ester Quintana, segons ha apuntat l’advocada de l’acusació particular. Aquest dimarts ha declarat el sotsinspector de la Brigada Mòbil (Brimo) imputat en el cas i, com a testimonis, quatre dels set agents apartats pel Departament d’Interior

 

El magistrat del jutjat d’instrucció número 11, Francisco González Maillo, ha pres la decisió de citar el caporal i a l’escopeter de la furgoneta Dragó 414 de la Brimo perquè declarin com a testimonis. Tots dos també han estat apartats per la conselleria que dirigeix Ramon Espadaler. Una declaració que hauria de servir per aclarir dubtes davant les contradiccions de les declaracions dels agents i el sotsinspector. El caporal i l’escopeter seran citats aquest dijous 1 d’agost a les 10:30. 

 

Els quatre agents de la Brimo han declarat davant el jutge que van baixar de la furgoneta a prop de la zona on va ser ferida Ester Quintana, però han afegit que va ser una baixada “fugaç”, i que no recorden si van disparar salves en aquell punt concret. Una declaració que es contradiu amb l’últim informe elaborat pel sotsinspector en Cap de la Unitat, en què s’apunta que es va disparar una salva en la confluència del Passeig de Gràcia amb Gran Via.

 

Segons han informat fonts judicials, els agents han dit que van disparar dues salves durant tot el dia i han negat haver amagat informació als seus comandaments dels Mossos d’Esquadra. Les mateixes fonts judicials han apuntat que els agents no s’han contradit entre ells, només han donat alguns “matisos” diferents, però sí que hi ha contradiccions respecte el que diu el sotsinspector. De fet, aquest últim ha ratificat l’informe que ha fet a partir de la informació aportada pels caporals dels agents. 

 

Segons ha afirmat l’advocada d’Esther Quintana, Laia Serra, les declaracions dels quatre agents de la Dragó 414 “no quadren amb res” i es contradiuen amb el que diu l’informe elaborat pel seu sotsinspector, que ha declarat abans que els agents. Una de les novetats que s’extreu de la declaracions d’aquest dimarts és sobre la posició de la Dragó 414. Els agents han declarat que la seva furgoneta s’hauria quedat en paral·lel a la primera furgoneta, la Dragó 40, on hi ha el cap de la unitat. A partir d’aquestes declaracions també es situa a les tres furgones implicades més a prop de la cantonada de Passeig de Gràcia amb Gran Via.

 

Un cas complicat que segueix el seu curs al jutjat amb la declaració dijous del caporal i l’escopeter de la Dragó 414, i queda pendent que el jutge González Maillo citi a declarar el setembre al cap de la Brigada Mòbil, Marc Caparrós. Un comandament que, per cert, se l’ha vist aquest dimarts a La Ciutat de la Justícia.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari