El PP balear haurà de pagar 10.585 euros per desviar fons públics

Van pagar una factura amb diners públics del transport de sis tones de tríptics del PP
Bauza
Bauza

L’Audiència Provincial de Balears ha condemnat al PP balear a indemnitzar a la Comunitat Autònoma amb 10.585 euros, quantitat que va desviar del Consorci de Desenvolupament Econòmic de les Illes (Cdeib) al transport de sis tones de prospectes per a la campanya electoral del PP a Eivissa i Formentera el 2007. Així ho estableix la sentència del cas Scala que ha emès el tribunal de la Secció Primera.

 

D’aquesta manera el tribunal assenyala a la formació com a responsable civil a títol lucratiu, en considerar provat com el desplaçament de la propaganda s’efectuà de forma camuflada com si es tractés de productes típics de les Illes, a través de l’empresa Mex -Trascentro, que va cobrar al Cdeib els 10.585 euros, segons una factura en la qual figurava el transport sota el nom ‘Productes Cinc Estrelles’.

 

Malgrat que l’exconseller de Comerç, Indústria i Energia i expresident del Consorci Josep Juan Cardona, condemnat en aquesta causa a 16 anys de presó, va assegurar que va ordenar l’elaboració dels fullets com a dirigent del PP i no com a conseller, l’exdirector general de Promoció Industrial Kurt Viaene -també condemnat- va recordar que va ser Cardona qui va donar “l’ordre directa” de transportar, amb fons de l’organisme públic, la propaganda electoral.

 

La Sala considera acreditat que el Cedeib va sufragar el transport i que això s’evidencia, de manera documental i testifical a través dels treballadors del Consorci que van intervenir, així com que “l’ordre va venir del senyor Cardona”.

 

“Difícilment es pot fer arribar una quantitat tal de tríptics d’un partit al qual el senyor Cardona pertanyia, d’una quantia considerable, només a través de la decisió dels empleats del Cdeib que res tenien a veure amb aquest partit i sí, però sí Cardona”, asseyala el tribunal.

 

En aquest sentit, el publicista que es va encarregar de l’elaboració dels fullets, Joan Rosselló, va ser contundent durant la seva declaració en el judici en recordar com Cardona, al Parlament balear, li va encarregar l’elaboració d’uns tríptics electorals del PP de cara a els comicis autonòmics i municipals de 2007.

 

La condemna més gran imposada a un polític balear
L’Audiència de Palma celebrarà avui una vista en què la Fiscalia Anticorrupció sol•licitarà presó per Josep Juan Cardona, condemnat a 16 anys de presó per aquest cas. Cardona seguirà el procediment des dels jutjats d’Eivissa per videoconferència, a partir de les 12.30 hores. L’exconseller s’enfronta a la pena més gran de presó a què ha estat condemnat mai un polític a Balears.

 

D’altra banda, ja han comunicat a l’Audiència que entraran a la presó en els pròxims dies els altres tres condemnats amb penes que suposen empresonament: l’exdirector general de Promoció Industrial Kurt Viaene (5 anys i 5 mesos), l’exgerent del (Cdeib) Antonia Ordinas (3 anys i 8 mesos) i el contractista d’aquest organisme (3 anys i 3 mesos).

(Visited 19 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari