L’èxit de la ‘sincro’ deixa pas a l’autèntic Mundial de natació

En la primera jornada, els grans triomfadors han estat l'equip francès del relleu 4 x 100 lliure, l'adolescent estatunidenca Katie Ledecky i el xinès Yang Sun
Mundials Natació
Mundials Natació

Els Campionats del Món de Natació Barcelona 2013 afronten la segona i definitiva setmana de competició. Els primers deu dies dels Mundials han servit per escalfar motors, amb la sincronitzada, els salts i les aigües obertes com a principals punts d’atenció. Des d’aquest diumenge, la natació en línia ha pres el Palau Sant Jordi, i amb ella han desembarcat a la capital catalana els millors atletes aquàtics de l’actualitat.

 

La competició de natació sincronitzada ha estat la màxima protagonista de la primera setmana de Barcelona 2013, amb un èxit pràcticament sense precedents en allò que respecta a l’esport femení català i espanyol. Als triomfs de l’equip que entrena Esther Jaumà –set medalles, una per cada disciplina-, s’ha d’afegir un fet quasi històric: els dos últims dies de competició més de 16.000 persones van omplir el Sant Jordi per seguir un esport que fa 10 anys passava desapercebut.

 

A banda del dominador equip rus que comanden les dues Svetlanes, Romaixina i Kolesnixenko, la gran estrella d’aquest Mundial de l’esport abans conegut com a ballet aquàtic ha estat la barcelonina Ona Carbonell, que marxa de vacances amb set medalles -3 plates i 4 bronzes- penjades del coll.

 

Cal destacar també la transcendència mediàtica de la competició de salts, amb les imatges dels saltadors amb la ciutat de fons donant la volta al món, com ja ho van fer als Campionats del Món del 2003 i als Jocs Olímpics de 1992.

 

Però malgrat la repercussió que la natació sincronitzada té al nostre país, fruit de la collita de medalles olímpiques, l’autèntic Campionat del Món de natació comença ara. I això pot veure’s a les graderies de premsa, amb més de dos milers de periodistes acreditats vinguts d’arreu del món.

 

En la primera jornada, els grans triomfadors han estat l’equip francès del relleu 4 x 100 lliure, l’adolescent estatunidenca Katie Ledecky, campiona dels 400m lliures, i el xinès Yang Sun, primer nedador del gegant asiàtic que es corona campió dels 400 m lliures masculins.

 

I en aquesta primera jornada de natació no ha faltat un èxit local, pràcticament inesperat. La no classificació de Mireia Belmonte per a la final dels 400 lliures semblava deixar sense opcions la delegació espanyola, fins que ha aparegut Melani Costa Schmidt. La palmesana ha sorprès tothom i seguint el ritme del prodigi Ledecky, ha guanyat una medalla de plata que té regust d’or.

 

A Belmonte, doble medallista olímpica i referent de la natació espanyola, li queden encara cinc opcions de lluitar per les medalles. En la jornada matinal del dilluns, la badalonina ha segellat el seu pas a la final dels 1.500 metres amb el quart millor temps. No ha pogut fer el mateix la barcelonina Èrika Villaècija, que en la seva última competició d’elit no ha aconseguit accedir a la final.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.