La imputació de Griñán, qüestió de temps

La jutgessa Alaya deixa entreveure en el jutjat que pretén acusar el president andalús
Sense títol
Sense títol

La jutgessa Alaya ha dissipat aquest dijous els pocs dubtes que poguessin existir sobre la seva intenció d’imputar a l’actual president de la Junta d’Andalusia pel cas dels ERO fraudulents. Durant una interpel·lació a l’exinterventor de la Junta, la magistrada ha afirmat: “Ja sabem que el conseller d’Hisenda -Griñán ocupava el càrrec en el moment dels fets- va conèixer els informes que vostè emetia“.

Tal com es preveia, la no imputació de José Antonio Griñán es deu al fet que encara és aforat i la magistrada Alaya no vol elevar el cas a un estament superior fins que tingui lligats els fils de la trama per la qual es van desviar importants quantitats de diners del fons públic destinat a subvencionar ERO en empreses privades. La dimissió del president andalús podria suposar la seva imputació, encara que també és cert que Alaya podria esperar a finalitzar les seves investigacions per acusar-lo al costat d’altres alts càrrecs socialistes que encara ostenten la condició d’aforats, com el diputat José Antonio Vieira, a qui la Guàrdia Civil atorga un paper primordial en els seus informes.

Després de l’anunci de la imminent dimissió de Griñán, que es podria produir a finals d’agost, segons ha assenyalat el propi president andalús, la jutgessa ja no ha evitat posicionar-se sobre la responsabilitat del dirigent socialista. A la seva declaració, Manuel Gómez, exinterventor general de la Junta, ha assenyalat que va transmetre en 15 ocasions a la Conselleria d’Hisenda que existien irregularitats en la tramitació de les ajudes del fons públic, però que els seus informes no van ser escoltats.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides