El negoci de les ITV falses

Els Mossos d'Esquadra han detingut 47 persones per vendre 1.500 targetes falsificades de l'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV)
ITV
ITV

El negoci de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) sembla que dóna molt de joc. I no tan sols als que volen repartir-se el pastís de les estacions autoritzades d’ITV, sinó que també per aquells delinqüents que volen aprofitar-se de l’ampli mercat de vehicles que han de passar aquesta revisió obligatòria. És el cas de dos grups organitzats que es dedicaven a falsificar documents de la ITV.

 

Un operatiu dels Mossos d’Esquadra ha detingut un total de 47 persones i imputat 78 més per la seva vinculació en la falsificació de documents de la ITV (com el que es pot veure en la imatge) o la seva distribució. Els detinguts falsificaven els documents per acreditar que els vehicles havien passat aquesta inspecció tècnica obligatòria. Per aquesta operació cobraven 150 euros.

 

El ‘modus operandi’ dels dos grups organitzats consistia em oferir als tallers i comercials de compra-venda la possibilitat de passar la ITV als vehicles que per problemes mecànics o d’homologació podrien tenir més dificultats per superar la inspecció. Els cotxes ‘tunning’ eren alguns dels clients d’aquests falsificadors.

 

Els agents del Grup de Recerca i Documentació han analitzat 520 fitxes tècniques intervingudes que són falses, però els investigadors han pogut constatar que els detinguts haurien distribuït més de 1.500 fitxes falsificades. Per més ‘inri’, els propietaris dels vehicles afectats hauran de passar per un centre d’ITV homologat per superar la revisió si no volen veure com el seu cotxe és sancionat en un control rutinari.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides