La “situació surrealista” de TMB

La CUP denuncia el malbaratament de recursos públics de l'ens del transport metropolità
Transport Metropolità (recurs)
Transport Metropolità (recurs)

La CUP, de boca de la diputada Isabel Vallet, ha demanat aquest dimecres al conseller de Territori, Santi Vila, “quin és el grau d’exigència de responsabilitats respecte al malbaratament dels recursos públics que està fent el Govern a la direcció de TMB?”. La parlamentària ha demanat explicacions perquè, segons ha dit, l’empresa manté 603 directius fora de conveni, utilitza cotxes oficials i el transport d’autocars privats per a les oficines. Una “situació surrealista tenint en compte que és una empresa de transport públic”, ha dit.

El conseller ha matisat que Transports Metropolitans de Barcelona és un operador de transport públic que depèn orgànicament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, de l’Ajuntament, tot i que la Generalitat hi fa una “aportació important” per sostenir el sistema. I ha replicat que “tots els indicadors d’avaluació i de qualificació demostren que l’activitat que duu a terme l’operador és notable”.

Davant la resposta de Vila, la diputada de la CUP ha insistit en enumerar les irregularitats, que segons el grup, arrossega l’ens: quin és, ha posat de primer exemple, l’import de contractar com a tècnic assessor el senyor Miguel Ángel Martín López, després de dimitir de l’entitat de l’Entitat Metropolitana del Taxi.

Ha preguntat també per l’import de contractar el senyor José Vicente Muñoz, exdiputat a les Corts espanyoles, “que va marxar en excedència i que ara torna com a adjunt a la direcció”. Pel pagament “de 2 milions d’euros per cobrir els sindicats de Comissions Obreres, UGT i el SIT, que no van fer la denúncia dels quinze minuts de l’entrepà que la direcció incomplia”.

El “dispendi de més de 500.000 euros per a tres alliberats sindicals de la UGT que per sentència judicial s’han vist obligats a readmetre”. O el preu d’acomiadar Andreu de Cabo, “que ha hagut de ser readmès per sentència i ratifica la repressió sindical”.

Vallet ha exigit la dimissió del president i el vicepresident de l’ens, Joaquim Forn i Dídac Pestanya, “que cobra com el president de la Generalitat”. Vila ha respost que TMB té un consell de direcció i un gerent, i que l’entitat no “ha de ser objecte de control polític”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.