CDC té un problema i es diu 3,5%

El magistrat del cas Palau tanca la instrucció del cas i considera que CDC va obtenir compensacions per adjudicar obres públiques
Sense títol
Sense títol

El Jutge del cas Palau ha finalitzat la instrucció del cas amb la imputació de 17 persones, entre les quals es troben, a més dels principals responsables del desfalc, Félix Millet i Jordi Montull, l’ex tresorer de Convergència Daniel Osácar i Jaume Camps Rovira, diputat per CiU en el Parlament de Catalunya durant 23 anys.

En l’acte d’incoació, el magistrat Josep Maria Pijuán conclou que CDC va cobrar comissions del 3,5% a través del Palau per les concessions públiques a la constructora Ferrovial, que va participar en les obres de la Ciutat de la Justícia. Per les mateixes, Felix Millet i la seva mà dreta, Jordi Montull, haurien cobrat comissions del 0,5% en concepte d’intermediaris. El fiscal, en el seu escrit d’acusació particular, xifra en més de sis milions d’euros els diners rebuts il·legalment per Convergència.

 

El jutge reconeix que no ha trobat tots els diners
El jutge assenyala en el seu escrit que ha de tancar la instrucció de la causa sense esbrinar la destinació d’una part important dels diners espoliats dels fons del Palau de la Música. En canvi, sí que acusa, tant a Millet com a Montull, de desviar fons per finançar importants obres als seus domicilis particulars.

En l’escrit del jutge no s’esmenta el possible desviament de fons a la fundació del Partit Popular, la FAES, tal com va sol·licitar la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona en la seva qualitat d’acusació particular en el cas. En una roda de premsa oferta la setmana passada, la FAVB va sol·licitar que s’investigués en aquesta línia i s’ampliés el nombre d’imputats per participar en el saqueig del Palau.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides