Xavier Crespo es fa la víctima

L'exalcalde de Lloret de Mar i diputat de CiU, Xavier Crespo, admet que va fer visites mèdiques durant el 2004 quan tenia una excedència

Xavier Crespo
Xavier Crespo

Xavier Crespo s’ha posat en evidència. L’exalcalde de Lloret de Mar entre 2003 i 2011 i diputat de CiU al Parlament ha comparegut aquest dilluns a la comissió d’investigació sobre la gestió en l’àmbit sanitari amb una actitud defensiva i amb un posat victimista. Crespo ha recordat, només començar, que l’han absolt de totes les denúncies per suposades irregularitats sanitàries quan exercia de metge.

 

En resposta a una pregunta del diputat de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha reconegut que el maig del 2004 va cobrar les visites mèdiques que va fer durant la seva excedència mentre exercia un càrrec públic. Una excedència que es va fer efectiva arran de la seva elecció com alcalde de Lloret, el maig de 2003.

 

Una de les factures que va cobrar el primer mes que va ser donat d’alta de nou puja fins els 15.000 euros. Crespo, en aquest sentit, ha reconegut que va cobrar “algunes visites” realitzades durant la seva excedència. L’exalcalde de Lloret de Mar ha defensat la seva actuació i ha afegit que no pensa tornar cap quantitat de les que va percebre, assegurant que no té diners que “no li corresponguin”.

 

L’informe Crespo

Durant la compareixença de Crespo s’ha esmentat més d’una vegada l’anomenat ‘Informe Crespo’, l’auditoria de l’empresa pública Centres Mèdics Selva Maresme (CMSM). Un informe provisional que la Sindicatura de Comptes va arxivar per causes suposadament tècniques i que posava de manifest cobraments irregulars de l’exalcalde de Lloret. Aquest document destapava un negoci de 2,4 milions d’euros que s’obtenia a través de diner públic de la Corporació de Salut de la Selva i el Maresme, i que va beneficiar durant cinc anys a metges, gestors i dos regidors. La revista ‘Cafè amb Llet’ també es va fer ressò d’aquest informe denunciant aquestes males pràctiques.

 

La majoria de grups parlamentaris han basat la seva intervenció en l’informe elaborat pel síndic Agustí Colom rebutjat per la Sindicatura i que mai va ser publicat. El síndic major de la Sindicatura de Comptes, Jaume Amat, en la seva compareixença a la comissió ha negat l’existència de pressions polítiques per seguir les investigacions davant les greus acusacions que contenia el document.

 

“Sóc honrat”

El diputat de CiU s’ha mostrat com una víctima política afirmant que si no s’hagués presentat com alcalde de Lloret de Mar no estaria senyalat per haver comès suposades irregularitats en l’àmbit sanitari. En aquest sentit, ha afirmat que és una persona “honrada” i ha acabat la seva intervenció amb un discurs abrandat dient que seguirà lluitant per defensar-se, “pels meus fills, per la sanitat catalana i per Catalunya”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides