Les mentides del PP

Bárcenas revela davant el jutge com el Partit Popular oferia contractes públics a canvi de finançament per al partit
Sense títol
Sense títol

“Ningú podrà provar que no són innocents”, va assegurar Mariano Rajoy sobre Luis Bárcenas i Ricardo Galeote en 2009. Ara, el president del Govern ha canviat el seu discurs i acusa l’ex tresorer del seu partit d’intentar fer-li xantatge. La declaració de Bárcenas davant el jutge ha deixat en evidència al Partit Popular, en reconèixer per primera vegada l’autenticitat dels documents publicats per El País en els quals es recull el finançament B del partit.

Bárcenas ha ofert al jutge de l’Audiència Nacional Pablo Ruz importants quantitats de documents amb els quals pretén demostrar que el PP s’ha finançat de manera il·legal des dels “temps de Naseiro“, qui va estar tresorer del partit entre 1987 i 1990. És a dir, durant més de 25 anys.

Segons han assenyalat assistents a la declaració de Luis Bárcenas davant el jutge, que ha durat més de quatre hores, aquest ha explicat que Rajoy va rebre, en bitllets de 500 euros, sobresous entre els anys 2008 i 2010. La secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, també hauria cobrat en diner negre quantitats properes als 25.000 euros anuals, segons Bárcenas, qui ha afegit que “ni als donants ni als receptors se’ls exigien ‘recibís'”, per la qual cosa no pot provar aquestes acusacions.

Els diners amb els qual es pagava als alts càrrecs del partit provindrien de les comissions que pagaven importants empresaris espanyols al PP a canvi de concessions. Entre els assenyalats per Bárcenas com a beneficiaris d’aquestes contractes està Juan Miguel Villar Mir, expresident del Reial Madrid i propietari de la constructora OHL, entre altres empreses.

Precisament, María Dolores de Cospedal va negar “rotundament” a principis d’any que existissin sobresous en ‘diners B’ dins del Partit Popular i va assegurar en la mateixa roda de premsa que “en aquest partit qui la fa la paga”. “Que cadascú aguanti la seva espelma i cadascú és responsable dels seus propis actes”, va afegir la dirigent del PP, a qui, com a la restade membres de la cúpula del seu partit, se li demana la dimissió des del carrer.

 

Des del PP es manté l’estratègia de desmentir les acusacions que no es poden provar, com els sobresous als màxims dirigents del partit, encara que altres ho hagin reconegut. El que no s’ha assenyalat és si tornaran els diners percebuts en cas que es demostri que s’obtenien a canvi de contractes públics.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.