Llanos de Luna passa del Parlament

La delegada del Govern espanyol a Catalunya comunica per carta a la presidenta del Parlament que no compareixerà a la cambra catalana per explicar quines són les seves competències
Llanos de Luna
Llanos de Luna

La delegada del Govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, passa del Parlament i es nega a comparèixer a la cambra catalana per explicar quines són les seves competències, tal com havia demanat ICV-EUiA en una proposta de resolució, aprovada el passat més de febrer amb el suport de CiU, ERC, PSC i la CUP. Aquest tipus de petició, en principi, són d’obligat compliment, però si algú s’hi nega tampoc pot ser sancionat per no assistir-hi. 


Carta a De Gispert

Llanos de Luna argumenta en una carta adreçada a la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria De Gispert, que no és necessari que comparegui perquè les seves funcions són de “domini públic” i estan establertes per la “legislació vigent”. En aquesta missiva també apunta que càrrecs com el seu han de comparèixer al Congrés dels Diputats, i no pas al Parlament. De Luna també afegeix que la petició de compareixença “no reuneix les condicions d’idoneïtat i legalitat suficients per poder ser atesa”.

 

Motius per comparèixer

La petició de compareixença aprovada pel Parlament fa referència a la iniciativa de Llanos de Luna de perseguir amb denúncies els ajuntaments catalans que s’han declarat territori català lliure i sobirà, que no han penjat la bandera espanyola i que van contractar trens per la manifestació del passat 11 de setembre.

 

A banda d’aquest motius per demanar explicacions a De Luna, la proposta també es pregunta sobre l’augment del nombre d’efectius de les forces de seguretat de l’Estat destinades a Catalunya o la guerra bruta per part dels serveis secrets espanyols durant la campanaya electoral catalana.

 

División Azul

També s’ha demanat la compareixença de la delegada del Govern espanyol per part de la comissió d’Afers Institucionals del Parlament perquè doni explicacions per l’acte celebrat a la caserna de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca on es va rendir un homenatge a excombatents de la División Azul amb una entrega de diplomes i condecoracions.

(Visited 82 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari