Sense JJOO de Madrid l’esport espanyol les “passarà canutes”

La greu situació econòmica de l'esport espanyol podria tenir una solució si Madrid és designada seu dels JJOO de 2020
JJOO
JJOO

Aquest dimecres es confirmava la desaparició del segon millor equip de la Lliga Asobial en els últims cinc anys, l’Atlètic de Madrid, per problemes econòmics. Aquest mateix dia, un dels equips històrics del Futbol Sala, el Caja Segòvia, també renunciava a continuar competint al màxim nivell. Aquests són alguns dels exemples més mediàtics de la situació de l’esport espanyol, però no els únics.

El Consell Superior d’Esports ha convocat una reunió amb els equips de la lliga Asobal de Handbol, per estudiar mesures de viabilitat per a les plantilles davant la greu situació econòmica per la qual travessen la majoria, un any desprès que la selecció guanyés el campionat del món. El propi CSD ha retallat en prop d’un 40% la subvenció que lliura a les federacions que han hagut de plantejar, en la seva majoria, reduccions de personal per poder seguir treballant.

Davant aquesta situació, el membre del Comitè Olímpic Internacional (COI), Juan Antonio Samaranch, fill de l’ex president del COI, ha assenyalat en els esmorzars d’Europapress, segons el diari ABC, que si Madrid no és designada seu dels Jocs Olímpics de 2020 l’esport espanyol les “passarà canutes”. L’elecció de la seu, que es celebrarà el proper 7 de setembre a Buenos Aires, serà clau per continuar amb els èxits esportius dels últims anys.

De no triomfar la candidatura, l’esport espanyol haurà de redefinir-se, ha advertit Samaranch fill. L’organització dels JJOO aniria acompanyada d’una major inversió pública en l’esport, doncs els països que són seu intenten aconseguir bons resultats per millorar la imatge interior i elevar la moral dels ciutadans.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides