“Si Hisenda hagués fet amb CiU el que ha fet amb la FAES no hi hauria cas Palau”

La FAVB ha demanat al jutge del cas Palau que investigui a fons la relació de Millet amb la fundació del PP
Fèlix Millet
Fèlix Millet

La Federació d’Associacions Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), ha presentat un escrit davant el jutge en el qual demana que obri noves investigacions sobre el possible finançament de la FAES a través del Palau de la Música. Aquesta hipòtesi, que ja es va fer pública en 2011, va ser descartada després d’assenyalar Hisenda que no hi havia una vinculació directa entre ambdues entitats.

Segons la FAVB, “si Hisenda hagués fet amb CiU el que ha fet amb la FAES no hi hauria cas Palau”, doncs la vinculació directa entre la CATDEM (la Fundació de convergència) i el Palau de la música es remetia a un pagament de 600.000 euros, que el partit presidit per Artur Mas es va apresurar a retornar. En canvi, investigacions més a fons han permès destapar un possible finançament il·legal de 6 milions d’euros.

L’advocat de la FAVB, Àlex Solà, ha assenyalat en roda de premsa que l’acusació particular que representa no acusa ningú, però demana que s’investigui a fons abans de sobreseure possibles responsabilitats o fets delictius. Sobre la implicació de la FAES en el cas Palau, ha assenyalat que resulta sospitós el sobrecoste de més de dos milions d’euros de les obres del Palau, que van ser finançades pel Ministeri de Cultura i que en aquests mateixos anys, 2003 i 2004, la FAES tingués un milió d’euros més d’ingressos en cada exercici per donacions de particulars que en els exercicis posteriors.

Per aquest motiu, la FAVB sol·licita que la FAES faci públic judicialment el nom dels donants d’aquests anys per poder conèixer si existeix alguna vinculació amb el sobrecost de les obres del Palau, que internament tenien un preu i de cara al Ministeri de Cultura un altre més elevat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.