Retallada als espais naturals protegits 

L'empresa pública Forestal Catalana ha presentat un ERO per acomiadar prop de 50 persones que treballen en la gestió dels espais naturals protegits de Catalunya
Protesta forestal catalana
Protesta forestal catalana

El manteniment i la gestió dels espais naturals protegits de Catalunya es farà aviat amb menys personal. L’empresa pública Forestal Catalana, que aporta el 33 % del personal que treballa en aquests espais, ha presentat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) per a l’extinció d’una quarantena de llocs de treball.

 

En aquests moments el comitè d’empresa de Forestal Catalana està negociant amb la direcció general que depèn del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural Inicialment la proposta de l’empresa contemplava l’acomiadament de 82 treballadors, però ara la xifra s’ha reduït a la meitat. El procés de negociació finalitza el 12 de juliol.

 

Des del comitè d’empresa lamenten que la pèrdua d’aquests llocs de treball suposarà el desmantellament dels equips de gestió dels espais naturals, la qual cosa afectarà de manera directa a la biodiversitat i al desenvolupament socioeconòmic del territori. Els 12 espais naturals que gestiona el Departament d’Agricultura tenen una àrea d’influència socioeconòmica que afecta a uns 300.000 habitants i a 142 municipis.

 

Els treballadors acomiadats treballen en l’educació ambiental i en el manteniment de parcs, centres de fauna i en l’eradicació d’espècies invasores. Aquest ERO, segons al·lega el comitè d’empresa, suposarà en la majoria dels casos l’extinció total de les colles de brigades forestals o el tancament dels centres de recuperació de fauna. Una mesura que arriba en plena campanya forestal.

 

El passat 1 de juliol, el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, va afirmar que “els parcs naturals són els autèntics motors de desenvolupament socioeconòmic dels territoris que ocupen”, apuntant que la seva conselleria “és conscient de la importància de la conservació dels parcs naturals i té el màxim interès a posar totes les eines possibles per a que la seva gestió sigui efectiva”. Unes paraules que xoquen amb la voluntat de reduir el personal que es dedica a aquestes tasques.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides