Els impagaments a les farmàcies, als tribunals

Les farmacèutiques catalanes reclamaran als tribunals 12 milions d'euros pels interessos de demora causats pels impagaments de la Generalitat
Farmàcia
Farmàcia

Cansats d’esperar. Així estan els farmacèutics catalans. Per aquest motiu han decidit presentar davant dels tribunals una denúncia contra el Servei Català de la Salut (CatSalut) pels impagaments de la Generalitat. Un deute que ha generat una despesa de 12 milions d’euros a les farmàcies en concepte d’interessos de demora, segons ha informat aquest dijous el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya (COFC) a través d’un comunicat.

 

El COFC s’ha acollit a la Llei de Morositat de 2004 per basar la seva demanda en aplicació del tipus d’interès previst a l’article 7, i així ho ha reclamat al CatSalut, que ara disposa de tres mesos per donar una resposta. Des del COFC han apuntat que interposaran un recurs contenciós administratiu tant si es desestima la demanda com si no arriba la resposta. Aquesta reclamació ha rebut el suport del 97% dels farmacèutics catalans que van votar en una enquesta elaborada a principis de març.

 

Una gran majoria de les farmàcies de Catalunya ha reclamat els interessos, concretament, segons dades del COFC, el 84% de les 3.101 farmàcies que hi ha al país. Actualment encara persisteixen els impagaments i segueixen sense estar abonades les factures de novembre (94,7 milions), desembre (99,4 milions) i maig (115,7 milions). Aquesta darrera està prevista que s’aboni aquest divendres.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari