El Govern veu un “cert canvi de tendència” de l’atur malgrat la temporalitat 

El portaveu del Govern, Francesc Homs, critica al Govern espanyol i al Ministeri d'Hisenda afirmant que s'haurien d'autointervenir per no pagar els deutes
Francesc Homs
Francesc Homs

El Govern de la Generalitat ha valorat com a “bones” les dades sobre l’atur que s’han conegut avui i ho ha fet amb molta prudència, tot apuntant que “possiblement” estiguem davant d’un “cert” canvi de tendència. Una baixada de l’atur a Catalunya el mes de juny que està basada en els contractes temporals, que representen el 90% dels nous contractes que s’han firmat.

 

En aquest sentit, el portaveu del Govern i conseller de la Presidència, Francesc Homs, en resposta a una pregunta de EL TRIANGLE ha apuntat que davant la situació delicada que viu el país “no ens podem permetre el luxe de menysprear” un contracte temporal, afegint que cal posar límits a aquest tipus de contractació.

 

Resposta a Hisenda

Homs ha respòs la possibilitat anunciada ahir que el Ministeri d’Hisenda pugui intervenir a les comunitats autònomes que incompleixi el límit per pagar als proveïdors, afirmant amb sarcasme que potser s’haurà d’intervenir el propi Govern espanyol  perquè “no paga” les factures pendents a la Generalitat. El conseller de la Presidència ha reconegut que l’executiu català paga “tard i malament” als proveïdors, però ha afegit que si el Govern del PP pagués els deutes que té llavors tot aniria millor.

 

Bufetada a ERC

En la roda de premsa del Govern, el portaveu també ha repartit una crítica directa a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). Ha estat quan ha rebutjat la demanda dels republicans de que la carta que es vol enviar a Marianoa Rajoy amb la petició per celebrar una consulta sobre el futur de Catalunya també es faci arribar als organismes internacionals. Una demanda que Francesc Homs s’ha tret de sobre demanant als republicans que no converteixin el procés de la consulta en “un concurs d’idees setmanal”. 

 

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari