Hisenda colla les comunitats

El ministeri que dirigeix Cristóbal Montoro podria suspendre la capacitat normativa sobre tributs d'una comunitat autònoma si incompleix els pagaments als proveïdors
Montoro
Montoro

Si una comunitat autònoma incompleix el pagament a proveïdors en els terminis legals de 30 dies, des del Ministeri d’Hisenda podrien prendre la decisió d’intervenir-la i suspendre la seva competència normativa sobre els tributs cedits. Aquesta mesura extrema està contemplada en la Llei d’Estabilitat Pressupostària per fer complir la reducció del dèficit i del deute financer.

 

Aquest cas extrem d’intervenció es produirà en qualsevol cas set mesos després que es produeixi el primer avís a la comunitat i des del moment en què aquesta prengui les primeres mesures de tresoreria per evitar incomplir la normativa. Si s’arribés a donar aquest cas des d’Hisenda enviarien els famosos ‘homes de negre’ a la comunitat autònoma que fos intervinguda per no haver pagat en el termini establert als proveïdors.

 

D’aquesta manera el ministeri que encapçala Cristóbal Montoro té a la seva mà la possibilitat de seguir apretant a les administracions autonòmiques amb una mesura que se suma a la demanda de fer complir el límit de dèficit i que ha generat fortes discrepàncies entre el Govern espanyol i governs com el de Catalunya

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari