El Tercer Sector segueix esperant

Les entitats del tercer sector social encara estan pendents de cobrar el deute de la Generalitat corresponent al juliol de 2012
Residència
Residència

Ja ha passat un any i les entitats socials catalanes segueixen sense tenir notícies de quan cobraran els diners pendents. Concretament els 70 milions d’euros que corresponen a l’impagament de juliol de 2012 pels serveis donats aquell any.

 

Des de la Taula del Tercer Sector Social la seva presidenta Àngels Guiteras, en declaracions a EL TRIANGLE, ha dit que des d’aquest sector estan buscant mecanismes i solucions per obtenir finançament a causa de la dificultat d’aconseguir crèdit i de rebre subvencions de la Generalitat. Per liquidar aquest deute confien en una nova línia de crèdit de pagament a proveïdors que ha d’obrir el Govern de l’Estat.


Situació de les residències de gent gran
Un dels sectors que es va veure més afectat per aquest impagament del juliol passat va ser el de les residències concertades i col·laboradores que atenen a la gent gran. Segons l’Associació Catalana de Directors de Centres i Serveis a la Dependència Gerontològica (ASCAD), el deute puja a 28 milions d’euros. Concretament no es va abonar els 1.200 euros de mitjana que pertoquen mensualment a les prop de 23.400 persones dependents que es troben a les residències. La gran majoria tenen graus elevats de dependència.

 

El vicepresident de l’ASCAD, Iñaki Antón, en declaracions a EL TRIANGLE, ha denunciat que un 90% de les persones dependents que han entrat en les residències el gener d’aquest any no han cobrat el pagament corresponent, i apunta que l’impagament del juliol passat el van assumir els centres i els familiars dels residents.

 

De la seva banda, des de la Confederació Empresarial de l’Economia Social de Catalunya reiteren la petició que van fer a la Conselleria de Benestar Social i Família de tenir un calendari de pagament per almenys saber quan podrien cobrar el deute pendent. Una demanda que la conselleria no ha respòs.


Resposta de la conselleria de Benestar

Segons fonts consultades del departament de Benestar Social i Família encara no és possible donar una data concreta per pagar la quantitat pendent del juliol i emplacen a la darrera resposta donada per la consellera Neus Munté sobre el tema, al Parlament de Catalunya, el passat 19 de juny, en què lamenta que “l’ofec econòmic de l’Estat no hagi fet possible fer front encara als pagaments pendents”.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari