Rafael Ribó carrega contra el Defensor del Pueblo i el Govern espanyol

El Síndic de Greuges critica amb duresa l'informe de Reforma d'Administracions públiques fet pel Govern del PP i el defineix com un "atemptat" fet amb enganys
Síndic de Greuges
Síndic de Greuges

Una setmana després que el Consell de Ministres aprovés l’informe que proposa reformar les Administracions Públiques i eliminar diversos organismes autonòmics, entre ells el Síndic de Greuges a Catalunya, avui el Síndic, Rafael Ribó, ha sortit a defensar aquesta institució i ho ha fet carregant amb força contra el Govern espanyol.


Síndic enfadat

El Síndic de Greuges s’ha mostrat molt enfadat amb l’informe que s’ha elaborat des de Madrid perquè considera que s’ha realitzat agafant “dades manipulades” i fent una radiografia falsa de la realitat de la figura del defensor del poble a Catalunya. Des del Síndic han fet un estudi comparatiu de la despesa pressupostària del Defensor del Pueblo respecte el seu organisme per concloure que l’organisme a nivell estatal és menys eficient.


Comparativa

Rafael Ribó ha acusat a la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, de presentar un informe que no contempla unes dades que s’han ignorat, segons ha dit, per fer prevaldre la tesi de l’executiu central. Segons l’estudi comparatiu del Síndic de Greuges respecte el Defensor del Pueblo el primer hauria reduït un 33% el seu pressupost en els darrers 4 anys mentre que el segon ha aplicat una reducció pressupostària del 12% entre 2009 i 2013. Ribó també ha destacat la feina que fa el Síndic afirmant que ara treballen més i amb menys personal.

 

Sous Síndic i Defensora del Pueblo
El Síndic de Greuges, segons el projecte de pressupost pel 2013 presentat al Parlament, rebrà una retribució anual de 112,917 euros. Una retribució que inclou la supressió d’una paga extraordinària i la reducció del 2% addicional en les retribucions del Consell de Direcció. De la seva banda, la Defensora del Pueblo, Soledad Becerril, rep un salari anual brut que supera els 115.000 euros.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari