Bárcenas: l’estrella de les portades

L'extresorer del PP, Luis Bárcenas, ha passat la seva primera nit a la presó i aquest matí acapara totes les portades dels diaris generalistes, amb diferents interpretacions en funció de cada mitjà de comunicació
Portada La Gaceta Bárcenas
Portada La Gaceta Bárcenas

L’entrada a la presó sense fiança de Luis Bárcenas decretada pel jutge de l’Audiència Nacional, Pablo Ruz, obre totes les portades dels diaris d’àmbit estatal i també de Catalunya. En alguns casos aquesta notícia comparteix protagonisme amb la victòria als penals de la selecció espanyola de futbol a la Copa Confederacions. 

 

El diari El País obre a tota portada amb un titular informatiu anunciant la presó incondicional per l’extresorer del PP i amb una fotografia de l’entrada de Bárcenas a l’Audiència Nacional abans de declarar davant el jutge Pablo Ruz. De la seva banda El Mundo fa un titular més interpretatiu a dues columnes amb un missatge al Partit Popular, remarcant el fet que l’ingrés a presó de Bárcenas deixa en una situació complicada a la formació conservadora. Des d’un altre mitjà de la dreta espanyola identificat amb els populars, La Razón, també obren portada amb la notícia del dia, però ho fan posant a tota plana una fotografia dels jugadors de la selecció espanyola celebrant la classificació per la final de la Copa Confederacions. I al diari La Gaceta obren a tota plana amb unes suposades declaracions que Luis Bárcenas els hi hauria fet mentre era a l’Audiència Nacional en què expressa la seva indignació per la decisió del jutge.

 

A Catalunya tots els diaris d’informació general també donen el mateix protagonisme a la notícia. El Periódico, La Vanguardia, El PuntAvui i el diari ARA han coincidit amb el mateix titular d’obertura per informar de l’entrada a la presó de Soto del Real de l’extresorer del PP.  El Periódico de Catalunya també esmenta en un segon titular la por que tenen els populars per una possible ‘vendetta’ de Luis Bárcenas.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari