Sindicats i patronals celebren l’acord entre ERC i PSC pels comptes del 2023

CCOO, UGT, Foment del Treball, Pimec i la Taula del Tercer Sector destaquen el pacte "entre diferents"

    Representants de sindicats, patronals, la Taula del Tercer Sector i el PSC al Parlament

    Foto: @PachecoJpacheco

    Els sindicats CCOO i UGT, les patronals Foment del Treball i Pimec i la Taula del Tercer Sector han celebrat l’acord entre el PSC i ERC pels pressupostos del 2023 i ho han considerat un acte de “responsabilitat política”. En una roda de premsa des del Parlament, en la qual també hi havia la portaveu parlamentària del PSC, Alícia Romero, sindicats i patronals han elogiat el pacte “entre diferents”.

    El secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, ha afirmat que haver posat en marxa l’aprovació del pressupost “és una molt bona notícia”, però ha lamentat que l’acord s’hagi dilatat mesos, causant “un clima d’incertesa política”. Pacheco ha destacat que el pacte “trenca blocs i dóna la possibilitat que diferents es posin d’acord“, i ha considerat que això envia “un missatge clar a Catalunya i a Espanya”.

    Per part de la UGT, el secretari general del sindicat a Catalunya, Camil Ros, ha destacat que els pressupostos “obren el procés a la recuperació de drets socials” i ha assegurat que són “un triomf pel diàleg i la negociació”. En relació amb la fiscalitat, Ros ha rebutjat abaixar impostos, com han defensat les patronals.

    El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha celebrat que l’acord entre el Govern i el PSC inclogui l’aeroport del Prat, el Hard Rock i la B-40, infraestructures que considera “cabdals per la competitivitat del país”. No obstant això, ja ha avançat que la patronal “presentarà esmenes per baixar la pressió fiscal”, ja que afirma que “pot dificultar la competitivitat”.

    Com Sánchez Llibre, el president de Pimec, Antoni Cañete, ha valorat positivament les inversions en infraestructures i ha reclamat “un debat” sobre fiscalitat. En aquest sentit, Cañete ha assenyalat que Catalunya té una “fiscalitat no competitiva” i que l’assumpte s’haurà de “posar sobre la taula”. D’altra banda, ha exigit “consensos per aprovar els comptes i fer front a l’actual conjuntura econòmica i social”.

    La presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina, ha recordat que les llars catalanes cada cop estan més empobrides, i ha afirmat que els pressupostos són “indispensables” per a superar la crisi social. Alsina ha celebrat l’entesa entre socialistes, republicans i comuns, i ha instat els partits a continuar amb “l’esperit d’arribar a acords”.

    (Visited 110 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari