L’Ajuntament de Barcelona planteja un pacte de ciutat contra la soledat no volguda

Balanç "molt positiu" del consistori sobre el desplegament de l'estratègia 2020-2030

La regidora de Salut de Barcelona, Marta Villanueva - Foto: ACN, Nazaret Romero

L’Ajuntament de Barcelona ha fet un balanç “molt positiu” del desplegament de l’estratègia municipal contra la soledat 2020-2030. Ara que ha arribat a la meitat del recorregut, el consistori ha destacat que s’ha executat el 92,54% de les 135 accions incloses en el pla corresponent al període 2020-2024, de les quals 71 són originals i 64 s’han afegit després.

La regidora de Salut, Persones amb Discapacitat i Estratègia contra la Soledat, Marta Villanueva, ha manifestat la intenció de fer un pas més enllà d’aquesta estratègia perquè esdevingui un pacte de ciutat que aplegui esforços i iniciatives d’agents socials i econòmics tant públics com privats.

L’informe sobre aquesta estratègia municipal reflecteix que, malgrat una reducció d’unes dècimes, el sentiment de soledat es manté en un nivell similar a l’any anterior, i que els homes superen per primer cop les dones en l’indicador directe de soledat.

A més, aquesta realitat afecta més els joves i infants, per bé que s’ha detectat un increment en les franges d’edat de 35-44 anys i 55-64 anys, i s’ha constatat que entre els col·lectius que més la pateixen hi ha els de persones de nacionalitat estrangera, les persones sense estudis superiors i les treballadores de la llar.

D’aquests cinc anys d’estratègia, d’altra banda, el govern municipal ha destacat que ha permès entendre la complexitat i la naturalesa individual del sentiment de soledat. En aquest sentit, conclou que cal parlar de soledats per les diverses formes d’experimentar-la en funció de la situació personal.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari