La CCMA paga 827.000 euros a la productora de Peyu per 10 capítols de ‘Natura Sàvia’

El Corral de l’Humor ha ingressat 3 milions d’euros els darrers sis anys pels seus programes a TV3 i Catalunya Ràdio

Peyu, Quimi Portet i Albert Pla, al programa "Natura Sàvia: Sapere Aude" que emetrà 3cat la tardor

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha encarregat 10 capítols de la sèrie Natura Sàvia: Sapere Aude a El Corral de l’Humor, la productora propietat de Lluís Jutglar (Peyu). La sèrie, que està pràcticament llesta i que s’estrenarà la tardor a la plataforma 3cat ha costat 826.888,23 euros a l’erari públic, segons el portal de la transparència de la CCMA. Aquesta sèrie és una segona entrega de la que ja va realitzar El Corral de l’Humor per TV3 ara fa cinc anys. Aleshores el seu cost va ser de 499.922 euros.

La productora de Peyu ha facturat 3.023.342,01 euros a la CCMA els darrers sis anys. El primer contracte que hi va signar va ser el de l’edició inicial de Natura Sàvia, el 4 de juliol del 2018. Una altra productora audiovisual va acusar El Corral de l’Humor de robar-li la idea del programa que havia presentat amb anterioritat a la CCMA. Es defineix com “un espai d’humor surrealista en un format que combina la divulgació i l’entreteniment”. La primera temporada la presentaven Peyu, Albert Pla i Quimi Portet. Tots tres repeteixen ara en els nous capítols.

En la informació difosa per la CCMA sobre Natura Sàvia: Sapere Aude, s’afirma que “en aquesta ocasió es donarà més pes a la part d’entreteniment que s’amaga al darrere una mena de sitcom ubicada en un entorn universitari on en Peyu farà classes a uns suposats alumnes de biologia. Tot plegat és una excusa argumental que permetrà al programa incorporar monòlegs amb públic i explotar la vessant més d’actor i humorista d’en Peyu”. També s’explica que “completarà el trio humorístic, una nova incorporació: Iris Pérez, una nena de 12 anys que segurament serà qui aportarà més seny i coneixement dins de l’equip”. La biòloga Lídia Freixas també hi col·labora.

Actualment, El Corral de l’Humor produeix el programa El búnquer, que emet Catalunya Ràdio les nits de dilluns a divendres. El copresenten Peyu, Jair Domínguez i Neus Rossell. El búnquer està en antena a l’emissora pública des de la temporada 2020-2021. La primera edició va costar 139.978 euros. L’actual ha costat més del doble: 299.916,93 euros. El programa, que va rebre un premi Ondas a la ràdio de proximitat, ha perdut audiència els darrers mesos i encara no s’ha confirmat la seva continuïtat.

Peyu també col·labora al programa Està passant de TV3, que produeix la productora Minoria Absoluta, propietat de Toni Soler. Hi té una secció setmanal mentre que Jair Domínguez el copresenta un parell de cops per setmana. Per TV3, El Corral de l’Humor també ha produït tres temporades del programa Bricoheroes. L’última, emesa la temporada 2021-2022, va costar 272.699,40 euros. Va ser suprimida de la graella després de rebre nombroses crítiques per emetre publicitat no autoritzada i les afirmacions masclistes i supremacistes i els insults als espanyols, els migrants o els membres de la comunitat gitana que s’hi feien sovint.

(Visited 4.560 times, 1 visits today)

avui destaquem

2 comentaris a “La CCMA paga 827.000 euros a la productora de Peyu per 10 capítols de ‘Natura Sàvia’”

  1. Moltes ganes de veure la nova temporada! Un programa així necessita força equip i la gent cobra per treballar.
    L’obsessió vostra amb en Peyu, el Jair, la Neus o Minoria Absoluta es digne d’estudi.

    No sé fins a quin punt us hauríeu de queixar, ja que vosaltres també rebeu subvencions. Sinó segurament seria inviable el vostre projecte.

    Respon

Feu un comentari