La CNMV admet a tràmit la petició d’autorització de l’OPA del BBVA sobre el Sabadell

L'ens recorda que per permetre l'operació també cal el vistiplau del Banc Central Europeu (BCE)

Cartell d'una oficina del Banc Sabadell a Barcelona (ACN)

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha admès a tràmit la sol·licitud d’autorització presentada pel BBVA per l’OPA sobre el Banc Sabadell. En un comunicat difós aquest dimarts, l’ens recorda que aquest pas no suposa “cap pronunciament” sobre la resolució relativa a l’autorització, i apunten que la comissió no avalarà l’operació fins que no se li acrediti l’obtenció de la “no oposició” del Banc Central Europeu (BCE). Fa unes setmanes, la subgovernadora del Banc d’Espanya, Margarita Delgado, va avisar que, en les fusions bancàries, “més gran no sempre és millor”, i va defensar que totes les operacions s’han de basar en una “anàlisi acurada dels beneficis específics que comportaria”.

La resposta de la CNMV arriba tres setmanes després que el BBVA formalitzés l’OPA amb la presentació de la sol·licitud d’autorització de l’oferta. Per tirar endavant els seus plans de compra, l’entitat basca ha de rebre l’autorització de la CNMV, del BCE i de la Comissió Nacional del Mercat de la Competència (CNMC). El banc va confirmar les seves intencions poc després que el consell d’administració del Sabadell, presidit per Josep Oliu, rebutgés una fusió amistosa.

El document remès a la CNMV sol·licitava l’autorització de l’oferta pública d’adquisició del 100% del capital social del Sabadell, format per 5.440.221.447 accions, a un valor de 0,125 euros. L’entitat proposa un intercanvi de 4,83 accions del Sabadell per una del BBVA, una prima del 30% per acció segons el valor que tenia l’entitat al mercat la setmana que va anunciar l’OPA. Si prospera l’oferta, els accionistes del Sabadell tindrien un 16% de participació de l’entitat resultant, un gegant bancari amb més d’un bilió d’euros en actius. En aquesta informació remesa a la CNMV, el BBVA assegurava que enviaria la documentació que acredita que té garanties suficients per fer front a l’oferta i convoca una Junta d’Accionistes per decidir sobre l’emissió de noves accions.

L’èxit de l’oferta queda condicionada a aconseguir el 50,01% de les accions i obtenir les autoritzacions dels òrgans reguladors i del Ministeri d’Economia. De moment, però, el govern espanyol ja ha expressat el seu rebuig a l’OPA, de la mateixa manera que la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana i els sindicats. El Sabadell també ha rebutjat en tot moment l’operació, en considerar que és insuficient i no reflecteix el valor del banc. Precisament, el conseller delegat del banc vallesà, César González-Bueno, ha defensat públicament que l’operació plantejada pel BBVA “no s’assembla en res a la prèvia fusió entre Bankia i CaixaBank”.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari