Feijóo considera l’elecció de Rull com a president del Parlament un desafiament al TC

El líder del PP acusa el PSOE de no impedir que l'independentisme "ho torni a fer"

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, en un míting a Barcelona (Premsa PP)

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha afirmat aquest dimarts que l’elecció de l’exconseller Josep Rull com a president del Parlament de Catalunya és un “desafiament” al Tribunal Constitucional (TC), i ha acusat el PSOE de no impedir-ho, com sí que feia anys enrere. “(Pedro) Sánchez s’ha passat un mes dient que havia tornat la convivència a Catalunya, però ahir, els que deien «ho tornarem a fer», ho van tornar a fer”, ha assenyalat el president del PP en un discurs a la seu del partit a Madrid.

Segons Feijóo, el reagrupament de Junts, ERC i la CUP a la cambra catalana demostra que l’independentisme té cada cop menys al·licients per sostenir el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el pot fer caure en qualsevol moment provocant unes noves eleccions. “El mantindran mentre els sigui útil pels seus interessos, però després de la publicació de l’amnistia, i vist el que va passar ahir a Catalunya, cada vegada els resulta més inútil”, ha reblat el líder del PP, que ha assegurat que hi haurà eleccions “quan l’independentisme vulgui”.

D’altra banda, en referència als possibles recursos a la llei d’amnistia davant el TC, fonts de Gènova indiquen que no tenen pressa en anar al tribunal, i aposten per cedir, per ara, el protagonisme als recursos dels governs autonòmics del PP. De fet, des de la direcció del PP recorden que hi ha fins a tres mesos de marge per anar al Constitucional, de manera que deixaran que les parts afectades es manifestin i facin els seus moviments. Així mateix, confirmen que no hi ha per ara una estratègia per coordinar terminis i ressalten que el combat jurídic contra l’amnistia es donarà a diversos nivells, també a escala europea.

(Visited 12 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari