Aragonès diu que els acords ERC-PSOE que van servir per a investir Sánchez són “sòlids”

Avisa que l'estat del benestar serà "molt difícil" a Catalunya si no hi ha un nou model de finançament

El president Pere Aragonès al Cercle d'Economia

El president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès, ha afirmat que els acords que van tancar ERC i el PSOE per a la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol són “sòlids” i ha garantit que ERC treballarà perquè es compleixin.

Així ho ha dit durant la reunió del Cercle d’Economia en ser preguntat per si aquests pactes, que inclouen el traspàs integral de Rodalies, podrien perillar amb el canvi de Govern. Aragonès ha dit que caldrà “orientar-los” però ha insistit que són “sòlids”.

Sobre la relació amb l’Estat, tant en aquesta qüestió com en altres com la negociació del conflicte polític, el president ha dit que caldrà que hi hagi “molt consens” i que “ningú hagi de renunciar als seus plantejaments”.

Aragonès, ha advertit que el sosteniment de l’estat del benestar serà “molt difícil” si no hi ha un canvi en el model de finançament. “O hi ha un acord clar i significatiu en l’acord de fiançament o la Catalunya dels 8 milions no la podrem pagar”, ha assegurat des de la conferència inaugural.

“Arribarem a un sostre i ja hi estem arribant”, ha afegit el president, que ha recordat que l’any que ve tornen les regles fiscals a nivell europeu.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari