Borrell alerta que l’ofensiva d’Israel sobre Rafah “agreujarà la crisi humanitària”

L'alt representant de la UE defensa reprendre el suport a l'UNRWA i condemna les "intimidacions" al Tribunal Penal Internacional

Josep Borrell

L’alt representant de la Unió Europea per a Afers Exteriors i Política de Seguretat, Josep Borrell, ha criticat aquest dimarts l’ofensiva d’Israel sobre el pas fronterer de Rafah. “La situació ha empitjorat i no puc anticipar les pèrdues que això provocarà; la voluntat de continuar la guerra agreujarà la crisi humanitària“, ha apuntat abans de la reunió de ministres de Desenvolupament que se celebra a Brussel·les.

En les mateixes declaracions, Borrell també ha defensat la necessitat que la UE reprengui plenament el suport a l’agència de les Nacions Unides per als refugiats de Palestina al Pròxim Orient (UNRWA) i ha condemnat les “intimidacions” per part d’Israel al Tribunal Penal Internacional.

Segons ha indicat el dirigent comunitari, l’ajuda a les autoritats palestines ha de continuar per evitar que la situació a la regió empitjori. A més, ha posat èmfasi en la zona de Cisjordània, un territori que ha definit com “una olla de pressió” que sense suport, “pot explotar en qualsevol moment”.

Sobre l’atac de l’exèrcit israelià a Rafah, ha lamentat que el primer ministre Benjamin Netanyahu hagi ignorat els missatges de la comunitat internacional i hagi optat per l’ofensiva, tot recordant que a Gaza hi ha més de mig milió de menors. “Es diu que se’ls traslladarà a una zona de seguretat, però a Gaza no existeixen zones de seguretat”, ha afegit.

(Visited 17 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari