Entitats ambientals demanen una vicepresidència “d’emergència climàtica” al pròxim govern català

El col·lectiu insta els candidats a afrontar la "inajornable transició ecosocial" de sectors com la indústria

Pantà de Rialb (ACN)
Pantà de Rialb (ACN)

Diverses entitats ecologistes i ambientals han considerat “imprescindible” que el pròxim govern de la Generalitat compti amb una vicepresidència que coordini de manera “transversal” totes les polítiques climàtiques.

Aquestes entitats han instat els candidats a les eleccions del 12-M a crear una “vicepresidència de transició ecosocial i emergència climàtica” per tal d’afrontar la “inajornable transició ecosocial” de sectors com la indústria, l’energia o el turisme.

“La Generalitat no disposa d’un lideratge fort en la resposta a l’emergència climàtica”, han denunciat, indicant que aquesta mancança ha portat a “polítiques disperses que segueixen prioritats departamentals, en comptes de polítiques concentrades en un full de ruta de país que respongui als objectius marcats per la ciència”.

Els col·lectius que han promogut aquesta iniciativa són el Centre per a la Sostenibilitat Territorial, C-Neutral 2050, Conservació.cat, Ecoserveis, Federació Catalana de Voluntariat Social, Greenpeace, OIKIA, Associació per a la Promoció del Transport Públic, Renovem-nos, Revo Prosperidad Sostenible, SEO/Birdlife, Teachers for Future Catalunya, Xarxa per a la Conservació de la Natura, i Xarxa per la Justícia Climàtica.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari