Mascort només preveu aixecar l’emergència amb els pantans al 27-28%

El conseller confia que no s'entrarà en fase 2 d'emergència aquest estiu si plou una mica

El conseller David Mascort - Foto Parlament de Catalunya, Sergio Ramos Ladevesa

El conseller d’Acció Climàtica de la Generalitat, David Mascort, ha avisat aquest dimecres que per aixecar l’emergència per sequera cal arribar al 27 o 28% de la capacitat als pantans de les conques internes.

“Si tenim previsió que hi hagi pluges i arribem a un percentatge important de les conques internes és possible que ens plantegem aixecar l’emergència”, ha dit a Catalunya Ràdio, però ha afegit que cal arribar a nivells com els de l’any passat en aquesta època de l’any.

A parer seu, “no tindria sentit” aixecar-la amb els embassaments al 17 o 18% per tornar a decretar l’emergència al cap d’un mes i mig, i cal que plogui com els mesos de maig i juny de l’any passat.

El conseller, això sí, ha confiat que “pràcticament” no s’entrarà en fase 2 d’emergència a l’estiu “si plou una miqueta” i ha descartat que cap territori es quedi sense aigua, després que l’Alt Empordà entrés en fase 2 d’emergència.

Ha constatat, però, que caldrà fer tot el que es pugui per allargar la que hi ha, i ha celebrat que està fent la ciutadania i tots els sectors en general. Per aixecar restriccions, el conseller ha constatat que en aquesta comarca caldria que plogués bastant.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari