Collboni anuncia una qüestió de confiança per tenir aprovat el pressupost el 2 de maig

PSC i ERC es queden sols donant suport als comptes, rebutjats pels vots en contra de TriasxBCN, BComú, PP i Vox

Jaume Collboni - Foto: ACN, Blanca Blay

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha rebutjat aquest divendres el pressupost per al 2024 presentat pel govern de Jaume Collboni. Per aprovar-lo calia una majoria simple -més vots a favor que en contra-, però el resultat ha estat 15 a 26.

Els regidors de PSC (10) i ERC (5), que van arribar a un acord pressupostari, s’han quedat sols donant suport als comptes, que han topat amb la negativa de TriasxBCN (11), BComú (9), PP (4) i Vox (2).

Collboni ha anunciat que convocarà un ple extraordinari el 27 de març per activar el mecanisme de la qüestió de confiança i poder tenir els comptes aprovats el 2 de maig. “Barcelona tindrà pressupostos a la primavera”, ha dit Collboni, que ha agraït l’acord pressupostari amb ERC i ha carregat contra BComú.

Amb relació al posicionament d’Ada Colau i els comuns, Collboni ha assegurat que “mai havia vist tanta irresponsabilitat junta en poc temps”. La seva actitud, segons ha considerat, “és un greu error” que només beneficia “la dreta i la ultradreta” i perjudica els ciutadans.

Per la seva banda, Colau ha lamentat que Collboni no hagi arribat al ple amb una majoria pactada quan “ho tenia fàcil”, ja que tenia opcions de fer-ho tant amb el seu grup com amb el de Xavier Trias. “No se’ns pot demanar més”, ha dit recordant un cop més que el van investir alcalde i van permetre la tramitació inicial del pressupost.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari