Els treballadors penitenciaris tornen a bloquejar els accessos a les presons

Segons Justícia, només Quatre Camins i Joves poden obrir les cel·les aquest dilluns al matí

    Treballadors obstaculitzant l'accés a la presó de Lledoners, al Bages (ACN)

    Els treballadors penitenciaris tornen a bloquejar aquest dilluns al matí els accessos a les presons de Lledoners, Ponent, Puig de les Basses, Brians 1 i 2 i Mas d’Enric. Desenes de funcionaris de presons han col·locat de matinada pneumàtics, en alguns casos encesos, branques i pedres per evitar el pas al centre penitenciari. Pel que fa a les presons de Quatre Camins i Joves, però, els Mossos d’Esquadra ho han evitat i han obligat a deixar un carril obert. A la presó de dones, coneguda popularment com a Wad-Ras, hi ha una vintena de treballadors concentrats que han permès la sortida dels interns en tercer grau i l’entrada d’aliments, però no la resta de moviments.

    Des del Departament d’Interior han remarcat que a tots els centres en realitat es permet l’accés de funcionaris encara que sigui a peu, però que ja és voluntat seva decidir si ho fan o no. Expliquen que en algunes presons s’ha fet relleu, com ara a Mas d’Enric, alguns a Lledoners i també a Wad-Ras. A Brians, els Mossos han tallat els accessos en vehicle a les dues presons, però un centenar de treballadors han accedit caminant i impedeixen l’últim accés als centres penitenciaris amb una petita foguera i pneumàtics. La presència policial, però, és discreta. Els treballadors que han d’entrar al matí per ara no han volgut accedir a la presó.

    Des d’aquest centre, Alberto Gómez, del sindicat CSIF, ha insistit a demanar la dimissió de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i del secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, i ha explicat que no es reuniran amb cap interlocutor fins que no es produeixin aquestes destitucions. També ha remarcat que el tall està sent pacífic, i que només si hi hagués incidents greus a les presons començarien a entrar companys. “Això està per sobre de tot”, ha dit en declaracions a l’ACN.

    Només Quatre Camins i Joves poden obrir les cel·les

    El Departament de Justícia ha confirmat que només les presons de Quatre Camins i Joves, que comparteixen accés, poden obrir les cel·les aquest dilluns al matí. Es tracta del centre on els Mossos han impedit el bloqueig per part dels treballadors. Quatre Camins pot obrir, però sense activitat, i Joves també ho podrà fer.

    A Quatre Camins, a primeríssima hora d’aquest matí, hi havia un fort desplegament policial amb unitats antiavalots que han deixat un carril obert perquè la presó no quedés bloquejada. A l’altre carril s’han situat els treballadors, que han fet una foguera, tot i que els Mossos els han advertit que l’havien d’apagar. Els funcionaris d’aquesta presó creuen que la policia ha evitat el bloqueig perquè, en aquest cas, hi ha un conflicte en paral·lel amb el director d’aquest centre penitenciari.

    En aquesta presó ja s’ha produït el canvi de torn i s’ha reduït la presència policial. La carretera està completament oberta al trànsit i han arribat més treballadors. De fet, un centenar ocupa l’ample de la calçada, però quan s’apropa un cotxe es retiren per deixar-lo passar.

    (Visited 31 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari