Mascort admet que projectes contra la sequera no es podran executar amb pressupostos prorrogats

El conseller d'Acció Climàtica assegura que el finançament de les dessaladores no queda compromès

El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, en un acte a Girona (Marina López, ACN)
El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, en un acte a Girona (Marina López, ACN).

El conseller d’Acció Climàtica de la Generalitat, David Mascort, ha admès que la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat per al 2024 impedirà executar projectes programats per fer front a la sequera i farà més complexa la seva tramitació.

“En el tema de modernització de regadius, al pressupost del 2024 hi havia més diners i no podrem fer totes les actuacions previstes: farem les que teníem compromeses fins ara, però no en podrem engegar de noves”, ha dit el conseller aquest dijous.

Sobre la regeneració o perforació de pous nous ha afegit que “no deixarem de fer-les, però serà més difícil fer-les amb la mateixa diligència”. En canvi, ha assegurat que la construcció de dessaladores, que executa el govern espanyol amb fons comunitaris Next Generation, no quedarà afectada, difon l’ACN.

Entre les mesures que no es podran aplicar per la manca de nous pressupostos, el conseller ha citat la flexibilització del règim sancionador per als ajuntaments que superin el límit de consum amb restriccions vigents, la modificació del cànon de l’Agència Catalana de l’Aigua perquè els consumidors paguin en funció del que consumeixen i els ajuts al sector primari afectat per la sequera.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari