El Sindicat de Periodistes acusa els informatius de TV3 de “servilisme cap al poder i tuf oficialista”

El SPC reclama “una redacció viva que posi en qüestió les contínues ingerències del poder”

El Sindicat de Periodistes de Catalunya denuncia que els informatius de TV3 són oficialistes i es pleguen als interessos del govern de la Generalitat

El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) ha acusat els programes informatius de TV3 de “servilisme cap al poder” i de “tuf oficialista”. Ho ha fet en un comunicat publicat al seu blog en el qual valora la proposta de procés participatiu que ha fet la direcció de 3cat als treballadors del departament d’informatius. En aquest comunicat, el SPC, sindicat majoritari a la redacció de TV3, qualifica com “eterna qüestió” aquest servilisme i tuf oficialista de la cadena.

“No ens en sortim. Ni amb els canvis legals ni amb els canvis de cares dels responsables. La desfilada contínua de consellers als Telenotícies es complementa ara amb el marcatge de l’agenda informativa. Fa caure la cara de vergonya veure com es preparen operatius i reportatges especials en funció de les preocupacions del govern”, es llegeix al comunicat.

La nota del SPC assenyala una “altra amenaça sobre el periodisme en aquesta empresa: l’abisme digital” i valora que “ja ens tenien avesats els directius a fixar-se en les audiències de televisió de forma compulsiva. Ara tenen el feedback immediat del món digital i estem caient en la bogeria de fer continguts en funció de l’audiència que poden captar”.

El SPC tem que el procés participatiu proposat per la direcció “es pot quedar en pura comèdia o esdevenir una trampa”. “Veiem amb escepticisme la posada en marxa del procés participatiu d’informatius però no ens hi oposem. Qui vulgui participar, però, que ho faci de forma crítica”, proposa i conclou que “no podem renunciar a fer un servei de qualitat i això passa per una Redacció viva que posi en qüestió les contínues ingerències del poder”.

El comunicat del Sindicat de Periodistes de Catalunya s’ha fet públic aquest dilluns 11 de març, el mateix dia que EL TRIANGLE recollia la indignació al Partit dels Socialistes de Catalunya per un sketch del programa Polònia del passat dijous en què s’acusava a Salvador Illa d’haver comprat, quan era ministre de Sanitat, mascaretes de la trama acusada de corrupció en què hi participava Koldo García, ex-assessor del ministre de Foment, José Luis Ábalos.  Polònia el produeix Minoria Absoluta, propietat de Toni Soler, vinculat a ERC, principal partit rival del PSC en les properes eleccions al Parlament de Catalunya, on, segons les enquestes, Illa seria el candidat més votat.

(Visited 460 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari